Hemsida

Intervju med Herrlagstränaren - Kjell Magnusson

Publicerad 2021-09-30 09:22
 ngby kjell
Årets tränare för seniorlaget blir likt de senaste säsongerna Kjell Magnusson. Vi har fått oss en pratstund med Kjell inför säsongen och söndagens seriepremiär.

Ny säsong med Ängby IF, tankar inför detta?

Jag trivs jätte bra i Ängby IF, så när Sportchef Max hörde av sig och ville förlänga kontraktet så va det inte mycket att tänka på. Vi har några utmaningar att få till i årets upplaga av Ängby IF, målet är fortfarande (med lite humor) SSL men vi kanske får ta det lite långsammare än vi tänkt oss.

Hur är känslan i truppen så här några dagar innan seriepremiären?

Den känns bra. Alla spelare ser med glädje fram emot en förhoppningsvis full säsong och fullsatta läktare.

Vi har många riktiga glädjespridare i truppen så dålig stämning är jag inte orolig för.

Ryktena går att spelarmaterialet har decimerats något sedan förra säsongen, någon kommentar på det?

Jag kan varken bekräfta eller dementera dessa rykten..... Men låt mig säga såhär, vi har tagit bort lite bredd och satsat på spets..... Nja det kanske va lite hårt sagt. Men vi har tappat några spelare, vi spelar fortfarande i Div 4 och får svårt att konkurrera med jobb, värnplikt och förändrade familjeförhållanden.

Men när vi ändå pratar rykten, så ryktas det även om en del spännande nyförvärv som ska vara på ingång.

Vem gör första målet för säsongen?

Bra fråga, ska man titta på de senaste träningarna så är det Marcus som kommer dänga in ett hårt dragskott ribba in som säsongens första mål. Men jag är tråkig och säger att våran sniper Daniel Lindblom kommer direktskjuta in första målet på pass från Victor Östman.

Vem tar lagets första utvisning?

Oj, det va en ännu svårare fråga. Men jag förfogar över ett rutinerat manskap så jag sticker ut hakan och säger att vi inte kommer åka på en ända utvisning på hela säsongen..... Vi spelar hårt men vi är inte fula och elaka!!

Tror du publiken kommer tillströmma nu när restriktionerna är lyfta?

Svar ja. Stockholmslagen är ju kanske inte direkt några stora publikmagneter i de högre serierna då det finns mycket konkurrens från annan idrott såsom fotboll, Ishockey och Bandy som slåss om publiken. Men något lag måste gå först så jag säger att Ängby IF kommer vara första Stockholmslag att få en fullsatt arena denna säsong. Kan Visby IBK ha fullsatt på matcher inför säsongen så kan Ängby IF ha fullsatt under säsongen. Så vänta bara och se våra fantastiska supportrar.

Om du fick ta in en assisterande tränare, vilka egenskaper skulle denna ha?

Jag får först titta på mina mindre bra sidor. Jag är en av Sveriges sämsta Innebandy domare, så det vore bra om denne kan regelboken och vågar blåsa så vi får bra dömda träningar.

Sedan är jag väldigt snäll, så en elak sate som gillar att skrika på folk när det inte går som vi på bänken vill.

Sista pusselbiten är återigen glädjen. Vi är än så länge fortfarande ett Div 4 lag så glädjen och humorn måste vara en ingrediens i tränarstaben. Vi vill ju ha roligt.

Sedan är ju kemin alltid viktig om man ska jobba tillsammans. så är det någon där ute som känner igen sig i dessa egenskaper är det bara höra av sig till våran Sportchef så kan vi se vad vi kan göra.

Om du fick en övning som laget utförde till perfektion varje träning, vilken skulle det då vara?

Övning?? Får man säga att 2 mål är en form av övning då? Det va en svår fråga, man vill ju självklart att det ska vara en övning som innehåller det mesta. Men Halvcirkeln och 2-1 flyter på bra tycker jag. Gör vi det svårare än så så börjar spelare ha svårt att förstå. Vi får inte göra det för krångligt.....

Vad vill du hälsa till publiken på söndag?

Först vill jag självklart säga att vi fortfarande lever i en pandemi så va rädda om varandra. Sedan vill jag poängtera att det kommer vara en folkfest med mycket folk på läktaren. Fullsatt är inte ett mål det är ett faktum. Köp årskort om ni vill försäkra er om en plats på varje hemmamatch. Så kom i tid så ni kan försäkra er om bra platser. Sedan vill jag även hälsa från polis och Brandförsvaret att bengaler inte är tillåtna inomhus.

Jag kan garantera publiken som kommer att de inte kommer bli besvikna på matchen.

Sist lämnar vi ordet fritt.

Va med på denna resa som Ängby IF gör mot SSL och SM-Guld redan från början. Va inte en medgångssupporter, följ med från början och se oss leka med Vällingby (Redan klart) och Hässelby i våran väg till att bli bäst i Sverige!!


Vi tackar Kjell för pratstunden och ser fram emot en kul säsong.

Hendrik Stjärnström
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub