"Fotboll i fokus" på Örebro universitet

Publicerad 2018-12-11 17:46
Under helgen som gick hade föreningen två representanter på symposiet "Fotboll i fokus" på Örebro universitet. Oscar Borgh (Sportchef Fotboll) och Jens Andreasson (Huvudtränare P07 RödVit) deltog i två dagar fullspäckade med föreläsningar och praktikpass.

Ett urval av de kunskaper som förmedlades:

- 3-backslinje i Örebro SK med huvudtränare Axel Kjäll. Hur arbetar ett allsvenskt lag med trebackslinje och sin spelide?

- Så lär du ut fotboll i spelform 3v3, 5v5, 7v7 med SvFF. Nyttig info kopplat till de nya spelformerna.

- Anfallsspel i P18-landslaget med huvudtränare Viktor Eriksson. Principer i speluppbyggnad, avslutsfas och fasta situationer i 00-landslaget.

- Spelarutvecklingens komplexitet med AIK Ungdomsfotboll. Hur inverkar motivationsklimat, struktur och pedagogik för spelarnas utveckling?

- Herrlandslaget med assisterande tränare Peter Wettergren. En spännande resa med analys av motståndarna i sommarens VM, samt genomgång av trender från internationell fotboll - var är fotbollen på väg rent taktiskt?

- Träningsplaner inom fotbollen med Jimmy Högberg från Örebro SK. Hur periodiserar vi innehållet för ett fotbollslag med holistiskt fokus? När gör vi vad, och hur mycket?

- Teori och praktik med AFC Ajax Akademi. Hur arbetar en av världens bästa plantskolor i tankesätt och övningar?

- Perception med Osama Abbas. Vad tittar en fotbollsspelare på? Vad bör man se efter? Hur kan vi träna detta i vardagen?

Sportchef Oscar Borgh:
- Vi ser fortbildning för tränarna som en väldigt viktigt del i vår verksamhet och därför är det bra att vi fick till detta. Inför symposiet gick vi ut med en öppen intresseanmälan till alla fotbollstränare. Många var intresserade men Jens var den enda som hade möjlighet att följa med denna gång. Om någon av våra ledare är intresserade av det som sades på symposiet är de varmt välkomna att höra av sig.

Md  rebro2
Md adidas
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub