Intervju med Angelica Ferlin inför lördagens match

Publicerad 2018-08-27 20:22
Långläsning inför Ängby-dagen och Damlagets match mot Viggbyholm: Intervju med Damlagets kapten, Angelica Ferlin.

När åt du senast? Vad blev det?

Jag åt glass efter lunchen som medicin för min stukade fot. Foten är nu på bättringsvägen och kommer att kunna spela matchen på lördag.

Vad drömde du om att bli när du var barn?
Jag drömde om att bli en delfinskötare.

Någon speciell anledning?
Jag hade egentligen ingen annan anledning än att jag gillade delfiner och många av mina kompisar också ville bli det.

Varför började du spela fotboll?
Min bror började spela fotboll och i samma veva började även jag att spela fotboll. Sedan har det gått upp och ner med mängden fotboll per vecka då jag tränat många andra sporter bland annat elitgymnastik fram tills jag var 17. Efter det har jag fokuserat 100 % på fotbollen.

Var har du tidigare spelat och fått din fotbollsutbildning?
Tidigare har jag spelat i BP F99-2 och även blivit inlånad till akademilaget. Våren 2016 bytte jag tillsammans med några fotbollskompisar till Ängbys Damlag efter att vårt lag i BP skulle läggas ned.

Varför spelar du fotboll idag?
Sport har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Att spela fotboll är sjukt kul och är en av de främsta anledningarna till att jag spelar idag. Sedan är det lagkompisarna och att jag alltid vill förbättras som även motiverar mig till att gå på alla träningar och göra mitt yttersta för mitt lag.

Vad är du för spelartyp? Styrkor?
Jag är en fysiskt stark spelare tack vare att jag tränat elitgymnast med bra spelförståelse.

Hur är det att vara lagkapten?
Det är väldigt kul att ha blivit vald till kapten tillsammans med Hanna. Att vara kapten innebär för mig att jag har ett ansvar för truppen och se till så att alla har det kul på träningarna och känner sig välkomna och som hemma.

Berätta om ditt tröjnummer och hur du fick det.
Jag har nummer 7 vilket jag blev tilldelad av en slump. Däremot har både nummer 7 och 9 varit de tröjnumren jag haft sedan jag var liten och min turnummer.

Vad försöker du att utveckla hos dig själv?
Spelarmässigt försöker jag alltid att utvecklas i allt men just nu fokuserar jag mycket på teknik.

Hur gör du det specifikt, alltså försöker utveckla din teknik?
Jag har börjat köra många basic-övningar då jag aldrig tränat specifikt teknik, bland annat driva bollen i slalom med olika sätt att ta sig framåt.

När skrattar du som mest?
När jag umgås med mina kompisar.

När blir du som argast?
Jag blir inte så ofta sådär riktigt arg med de gånger som det händer är det ofta på grund av att någon blir felbehandlad/ orättvist behandlad.

Vad gör du helst på semestern?
Backpackar. Jag har rest som backpacker hela mitt liv med familjen till de mest avlägsna och okända ställena vilket har väckt mitt intresse för resor där jag får upptäcka andra kulturer och häftig natur.

Kan du ge något restips?
En av mina favoritresor var när jag och min familj åkte till Burma där vi träffade många munkar och åkte åsnevagn(som häst och vagn fast med åsnor istället)

Har du någon dold talang?
Jag kan vicka på öronen och näsborrarna.

Har du något tips till flickorna i Ängby IF som en dag ska spela i Damlaget?
Att inte vara för hård mot sig själv då hela resan blir mycket roligare och man har lättare att utvecklas. Våga göra fel.

Vem är den bästa spelare i laget?
För att ett lag ska fungera måste det innehålla olika spelare med olika styrkor som alla är lika värdefulla. Laget går före jaget och därför anser jag att det viktiga inte är vem som är bäst utan hur vi kan bli bäst tillsammans.

Vem i laget vinner en pingis-turnering? Ärligt nu...
Jag tror jag själv har stora chanser att vinna då jag spelat mycket pingis när jag var yngre men jag har en känsla av att Nikita(målvakt) kan vara en bra kandidat också.

Varför ska publiken komma och heja på er på lördag?
För att vi kommer leverera en grym match!

Sportchefen tackar Angelica för tiden och önskar lycka till på lördag.

Md ica bromma logo  1
Md adidas
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub