Hemsida

Premiärseger i Juniorallsvenskan!

Publicerad 2021-06-07 14:42
En strålande laginsats i strålande solsken gav Ängby en flygande start i juniorallsvenskan hemma mot IK Frej.

Ängby tog tidigt ledningen när Esrom gjorde det historiska första målet i 13:e minuten. Frej hade sedan mer av bollinnehavet men utan att kunna skapa riktigt farliga lägen. Hemmaledningen med 1-0 stod sig halvleken ut.

-Vi började matchen bra och i första halvlek gjorde grabbarna det som vi snackat om. Efter det tidiga ledningsmålet har Frej en period med lite tryck på oss, där hade vi såklart hellre sett ett bollinnehav för oss, säger Oscar Borgh.

I andra halvlek skapade båda lagen skapade flera vassa målchanser men det var Ängby som i en flygande offensiv avgjorde matchen med tre snabba mål sista tio minuterna.

-Vi fortsätter att jobba på bra och vi sätter ofta vår höga press. Sammantaget så är vi nöjda med vår prestation, bägge lagen skapade en del chanser att göra mål men det gäller att sätta dit dem. Jag vill lägga till att jag är stolt över våra spelares arbetsinsats som alltid är grunden för en bra prestation, och så var det kul att bjuda alla Ängbyiter på en sådan historisk premiär.

Degerfors nästa

På söndag väntar Degerfors borta på Stora Valla, en av Sveriges mest klassiska fotbollsarenor.-Det blir intressant för oss eftersom det är vår första riktiga bortamatch tillsammans. En bra värdemätare för oss mot en annan nykomling, och så är det alltid kul att spela mot lag utifrån Stockholm.Både Ängby och Degerfors är alltså nykomlingar i pojkallsvenskan 2021. Under förra säsongen gick båda lagen vidare från division 1 serierna. De vann sedan sina respektive regioners A-slutspel och kvalfinaler. Lagen skulle sedan mött varandra och IFK Luleå i slutkvalet, där tre lag var tänkta att göra upp om två platser i högsta serien. Ängby flög upp till Luleå och vann första matchen med 3-2 och skaffade sig ett utmärkt läge inför sista matchen mot Degerfors. Då stoppades vidare spel p.g.a. pandemin. Degerfors och IFK Luleå hann aldrig mötas och efter en tid kom beskedet från Svenska Fotbollförbundet att alla tre lag flyttas upp. Samma beslut gällde även Pojkallsvenskan Södra. IFK Luleå drog sig senare ur serien och därför är det nu 14 lag i den norra gruppen och 15 lag i den södra.