Innebandy Herr
Hemsida

A-Truppen åker på Långresa

Publicerad 2020-01-17 10:15
Md piber
På söndag är det dax för Div 4-laget att starta upp igen efter juluppehållet. Det startas med en resa till Tyresö och bortamatch mot Bergfoten IBK. Vi har fått en pratstund med Bergfotens Mats Nordrup och våran egen Demon i kassen Kristofer Piber.

Match i Helgen. Första matchen efter juluppehållet, hur känns läget i truppen?

KP - Nä men bra tycker jag, alla är tjocka efter julen, folk är på bra humör..

MN - Tack det känns bra och kul att det börjar igen efter ett långt juluppehåll.

Vi har hunnit med några träningar och några spelare har även fått lite matchträning från andra serier så jag tror att vi är redo att komma igång igen.


Fick laget några julklappar av tomten?

KP - Nya tröjor, nya ställ å sånt va? Vi målvakter fick nya ställ vilket var uppskattat. Och som alla vet, så är glada målvakter kanske det viktigaste i ett innebandylag. Sen var det några nyförvärv också va? Håller inte koll på utespelare riktigt.. Själv fick jag en låda med blandade svampar....

MN - Vi har en bred trupp och har några som inte spelat så mycket p.g.a. olika anledningar och när dom nu kommer tillbaka så är det utmärkta nyförvärv för oss. Sen tittar jag alltid på att förstärka laget men jag har redan börjat titta framåt till nästa säsong där vi kan få in några spännande spelare som kommer att göra skillnad. Så detta år så behövde vi ingen hjälp från Tomten.


Nykomlingar i serien, är ni nöjda med er prestation än så länge?

KP - Njaaa.. Första halvan gjorde vi en halvdan insats med ett starkt avslut, nu är känslan att det är bara vinster kvar..

MN - Både jag och nej svarar jag på den frågan. Vi har gjort några bra matcher men även underpresterat på bortaplan när jag tycker att vi skulle gjort bättre och vunnit. Men vi är starka hemma i Tyresöhallen och har ett bra facit här så det är en trygghet att ha i ryggen.


Vilket lag är det bästa ni mött än så länge denna säsong?

KP - Alltså.. Våra egna demoner va?

MN - Tycker att Högdalen har ett bra lag och gjorde det bra mot oss men även Huvudstaden har ett bra lag som fått med sig resultaten och leder serien överlägset men jag tycker inte att dom är så bra att dom ska gå rent nu när andra halvan börjar utan det finns ett par lag som kan vara med där uppe och störa.


Vilket är det roligaste laget ni mött än så länge?

KP - Ängbys fotbolls veteraner under förra sommaren.

MN - Hammarby var roliga att möta och ett lag som spelar innebandy och uppför sig där efter.

Matchen mot Huvudstaden hemma är nog den som jag tycker sticker ut lite då vi fick till det offensivt och vann rättvist med 13 - 7 efter att vi överraskade dom tidigt och tog en stor ledning som dom inte lyckades att ta sig tillbaka in i matchen i så för oss så är det en av dom bättre och roligare matcher vi gjort hittills.


Jag frågade sist också och nu med facit i handen, vad är de stora skillnaderna på Div 4 & 5?

KP - - Demonerna.

MN - Visst är det lite skillnad på vissa lag om man kollar divisions mässigt men med rätt inställning och attityd så kommer man långt så det är minst lika viktigt att vara påkopplad från start.


Returmatch lagen mellan i helgen, hur kommer det gå?

KP - 3 pinnar, 8-2 vinst

MN - Vi siktar förstås på seger då vi har häng på lagen ovanför vid seger och hemmaformen är bra så jag hoppas och tror på vinst.


Matchen spelas i Tyresöhallen. Det ryktas om 10-12 bussar med bortafans till matchen, finns det biljetter kvar och har ni hållit ex antal biljetter till bortasektionen?

KP - Får vi bara med oss hälften mot en hemmamatch? Bästa TIFOT var nog då vi hade både bengaler å kravaller.

MN - Det låter jobbigt för oss då vi brukar snitta runt 3 - 4 personer som tittar på oss så det finns gott om biljetter kvar.

Biljetterna är rätt billiga då man får en varmkorv och ett par stickade kalsonger på köpet när man tittar på oss.

Bortasektionen brukar få sitta vid vår avbytarbänk då vi behöver avbytare när vi får nån utvisad.


Är det någon eller några spelare som har gjort större framsteg i år än tidigare i laget?

KP - Jag tycker alla gör framsteg, först å främst målisarna då självklart.. Utespelarna är så många så dom är svåra att hålla reda på.. När man har 35 Pers i snitt per träning så kan man inte hålla redo på dom.

MN - Vi har några som sticker ut som gjort drt riktigt bra och som presterat när det behövts och jag hoppas att det håller i sig nu i helgen.


Till sist, vad vill du hälsa till Motståndarna och dess supportrar?

KP - BAM Bitches!

MN - Jag vill hälsa Ängby IF varmt välkommna till Tyresöhallen på söndag och Ängby IF:s supportrar och jag hoppas på en underhållande match med några tuffa närkamper och några fina mål.


Vi tackar dem båda och vänder oss till domarparet som nu kan blåsa igång matchen. Vi är redo.

Kjell Magnusson
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub