Innebandy Herr
Hemsida

Inför Ängby IF B - Hammarby IF IBF B

Publicerad 2020-02-07 12:51
Johan b
På söndag tar Ängby IF emot publiklaget Hammarby IF IBF B hemma i Grimstahallen. Biljetterna lär vara slutsålda och Cmore som tappat både Premier Leuage Och Allsvenskan i Fotboll men som köpt upp rättigheternaför Div 4 Innebandyn kommer troligtvis sända matchen...... Vi har fått en pratstund med våran egen Johan Björklund inför matchen.

Match i helgen igen, jobbigt eller bra när de kommer så tätt?

Lika bra att börja vänja sig, SSL och vardagsmatcher är ju trots allt bara fem år bort.


Hur känns läget i truppen?

Bättre än någonsin skulle jag vilja säga. I början av säsongen spelade vi bra och torskade några gånger. Nu spelar vi skit och vinner. Det är någon form av harmoni som har infunnit sig sen Viktor kom in i matchandet. Han är en sån spelare som bara kliver in i omklädningsrummet och inger en känsla av att "det är lugnt grabbar, jag löser det här". Känns som den ryggraden vi har saknat.

Seger senast mot AIK IBF B, kort sammanfattning av den matchen?

Inte vår bästa insats hittills men att vinna klockan 10 en söndag visar på karaktär! Ingen hade heller förvarnat oss att vi behövde spela med solglasögon under matchen.. Men vi visade att sådana psykningar inte biter på stora starka Ängby. Sen är det ju så att i slutet av dagen är trepoängaren allt som räknas.

Trea i serien just nu. Har vi någon chans på andraplatsen och kval till Div 3?

Chans? Det är väl det enda möjliga utfallet skulle jag vilja påstå. Jag vågar utlova rent hus resten av säsongen där Lidingö ju är ett av lagen vi har kvar på programmet. Sen kommer dom springa på trubbel under någon till match, var så säker.

Nils är jätte orolig i poängligatoppen. Tror du han kommer hålla ledningen i laget säsongen ut?

Oklart. Han har känts lite skärrad på sistone. Jag vet inte om det beror på att han har tappat bollkontrollen sen han fick bollarna inslagna senast eller om det har med kontraktsförhandlingar att göra. Han nämnde något om att han hoppas på ett lukrativt avtalsförslag från ett mittenlag i den Japanska tredjeligan som hade fått upp ögonen för honom. Tydligen var det ett krav att han tog hem poängligan i Ängby i år för att få det miljonbelopp som han hoppas på i signon-bonus. Det skulle ju göra vem som helst skakig.

För din del då, 19-6 mot Bergfoten, alla i laget gjorde poäng utom du.... Kommentarer på det?

Nä men har man noll splitvision och skjuter som en kratta blir det lätt så. Sen tog ju domaren en assist av mig där vid 15-5 ungefär, men ja e int bitter. Jag har siktat på att ta hem +/- ligan i år, jag skiter om vi gör några poäng framåt när jag är inne men bakåt ska det vara stopp!

Nytt nyförvärv i Erik Skoog på dedline Day. Du har spelat med han, (enligt rykten) hur är han?

Erik är en fantastisk tvåvägsspelare. Minst lika bra defensivt som offensivt. För er som kommer ihåg skulle jag vilja dra vissa likheter till powerhouset Joel Kanebjörk. Sen Erik lade innebandyn åt sidan har han också tränat upp ett psyke som är utom denna värld på golfbanan. Ett vapen som kommer bli välbehövligt mitt bland alla spaghettiarmar under kvalet sen.

Ännu en golfspelare in i truppen alltså. Hur kommer det gå i sommarens Ängby IF Golfturnering?

Ja nu har ju tyvärr ganska dålig koll på nivån på alla grabbar men det jag kan säga är att jag skulle bli mäkta imponerad om någon rådde sig på Erik. Vet inte hur många rundor han sköt under par den här sommaren. Helt löjligt. Han borde egentligen vara på touren.

Ängby IF har ju siktet på SSL och SM-Guld. Hur länge siktar du på att vara med på den resan?

Så länge det finns en lagfest i slutet varje säsong att se fram emot kan jag hålla på hur länge som helst. Det är viktigt med klara och tydliga delmål har jag hört.

Tillbaka i Grimstahallen på söndag med match mot publiklaget Hammarby. Blir det en publikmatch? Och vad kommer Ängby IF bjuda publiken på?

Grimstahallen en söndagkväll, kan det bli annat än publikfest? Fick inte ens lös biljetter till vänner och familj. Dock sket dom väl i mig egentligen, det var bara Erik dom var ute för att se.. Men å andra sidan, ett affischnamn skadar inte! Det ryktas om att 12ans tröja redan har sålts i fler ex än vad hela lagets tröjor gjort tillsammans!

Hur kommer matchen gå?

Matchen kommer förmodligen börja med en och annan indianare från Ängbys sida som våra eminenta målvakter på något mirakulöst sätt räddar upp. I mitten av matchen åker vi väl på en 2-3 skador sådär som brukligt vilket resulterar i att vi backar får rulla på tre. Jag räddas av en syrgastub och sen vinner vi med cirkus 10-6. Det är väl så det brukar se ut.

Till sist, vad vill du hälsa till motståndare och publik inför matchen?

Kom i tid. Ta med egen stjärtlapp. Nu åker vi!


Tack för det Johan. Som Johan sa Nu åker vi!!



Kjell Magnusson
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md rf sisu stockholm vertical color pos rgb 2019
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub