Innebandy Herr
Hemsida

Intervju med #23 Mathias Emilsson

Publicerad 2017-10-06 12:08
Vi firar helgen med lite fredagsläsning. En intervju med A-lagets #23 Mathias Emilsson.

Säsongen har kommit igång och två omgångar är spelade. Hur känns det i truppen?

Mathias: Stämningen är bra. Alla verkar taggade nu när säsongen äntligen är igång.

Tre poäng efter två spelade omgångar för Ängby, hur känns det?

Mathias: Det var lite bittert att vi förlorade senast. Samtidigt känns det ändå som vi, till skillnad mot förra säsongen, har en stadig grund att stå på. Det är väldig viktigt att vi studsar tillbaka i nästa omgång mot Adelsö. Vissa spelare (läs: Timmy) har lovat 1,5 poäng per match. Och står just nu på 0. Kan de (läs: Timmy) börja leverera som de (läs: Timmy) lovat, kommer säsongen bli riktigt bra!

Ledning i den interna poängligan och sjua i seriens totala poängliga med 6 poäng. Vad ligger bakom din start på säsongen?

Mathias: Får väl för en gångs skull vara lite ödmjuk och säga att jag har bra lagkamrater. Oscar, Jonni och jag har lirat ihop hela försäsongen och klickar bra. Förra säsongen hoppade jag lite mellan kedjor och positioner vilket påverkade min egen insats. Det är mycket lättare när man får tid att spela ihop sig med en och samma kedja.

Du ligger även delad trea i den interna utvisningsligan. Vilken spelare blir först upp till 10 minuter på botbänken?

Mathias: Svår fråga. Vi har några vassa kandidater. Är de bara tillgängliga för matcher tror jag det blir en duell mellan Björn W och Timmy. De är inte rädda för att smälla på. Speciellt Timmy har många fula knep för sig. Tyvärr, för våran del, använder han de oftast när domaren ser.. Jonni är annars redan en kandidat för toppen av utvisningsligan. Han blandar open ice tacklingar med rena filmningar. 4 minuter i debuten var i underkant.

Många spelare som hittat sina platser i laget. Skådespelaren Jonni, bowlaren Bill, Sambanisse, materialaren Timmy, den energiske Christoffer som ringer runt till alla. Vad tycker du din roll i laget har blivit?

Mathias: Poängkung? Eller? Nej men vet inte om jag har någon speciellt roll. Det är svårt för mig att svara på. Det är nog en fråga för mina lagkamrater.

Fem nyförvärv inför säsongen, hur har de sett ut?

Mathias: Bra! Tre har ju gått rakt in i förstafemman så nivån i laget har ju helt klart höjts. Viktigt att vi kunde höja konkurrensen. Det gynnar hela laget.

Om du fick ta in tre valfria nyförvärv till truppen, vilka skulle de då vara? Behöver inte vara spelare.

Mathias: Niklas Kronwall. Behöver inte ens vara vass på innebandy. Ingen skulle våga komma nära vår planhalva.
Daniel Bergström. Ryktas om att han redan spelar i laget men var länge sen jag såg honom i hallen. Skulle vara ett viktigt nyförvärv.
Timmy Säberg. Ska tydligen vara en riktigt vass poängspelare. Gör tydligen minst 1,5 poäng per match. Vi har redan en Timmy men han gör inga poäng så ett byte där hade varit perfekt!


Du är även tränare för Ängbys P01-03. Hur ser det ut i "ditt" lag? Vem eller vilka blir först upp i A-laget?

Mathias: Bland 01:orna har vi några spelare som redan varit uppe och nosat på A-laget. Förhoppningsvis är de snart en fast del utav A-laget. När det kommer till de yngre spelarna väljer jag att göra en Kjell/Morgan och nämner inga namn. Det finns flera spelare som definitivt borde kunna nosa på A-laget inom något år.

Fri avslutning Mathias, säg några väl valda ord till laget.

Mathias: Forza Ängby!

Kjell
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md rf sisu stockholm vertical color pos rgb 2019
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub