Innebandy Herr
Hemsida

Morgonmatch på söndag.....

Publicerad 2020-01-31 09:19
Anton
På Söndag blir det att ställa klockan tidigt för alla Ängby Fans. Ängby IF A reser till gränskommunen Solna för match mot AIK IBK B i RåstaparkHallen. Matchen startar redan kl 10.00. Anton Wetterlöf vaktar kassen och vi har fått äran att få en pratstund med han inför matchen.

Match i helgen igen, hur är läget i truppen?

Riktigt bra! Jag har haft lite mycket jobbmöten just på tisdagkvällar, men så länge det inte varit osämja just på tisdagar känns truppen i balans.


Vinst mot Hässelby SK IBK B senast med 6-1, hur va matchen?

Inte vår bästa match på sistone, men en stabil vinst. Kändes som att vi sjönk lite väl mycket i tempo och började slå lite flipp-pass snettinåtbakåt. Meeeeen ska inte sitta och klaga på en insats där vi är riktigt stabila och vinner lätt, det var inte allt för längesen vi låg sist. Synd att jag släppte en semi-billig faktiskt. Det blev något slags hopslagsavslut. Luktade nolla annars!


Fyra raka segrar för A-Laget nu. Hur lång kommer segersviten bli?

Sju.


Vad tycker du är den stora skillnaden på Ängby IF i början av säsongen mot nu när segertåget rullar på?

Lite svårdefinierat. Jag tyckte att vi spelade ganska bra i början också, så det mest troliga är väl att vi vant oss vid div4 och börjat få lite självförtroende. Offensivt (backar inkluderat!) har vi känts ruskigt starka ett tag. När nu defensiven börjar sitta bättre är jag inte förvånad att vi börjar vinna, till och med med lite marginal! Mitt mål är alltid att aldrig släppa mer än 4 mål. Klarar jag det ska det här laget vinna alla matcher på grund av offensiven, och vinner vi inte då är det deras fel.


Vilket tycker du är det bästa laget vi mött än så länge denna säsong?

Jag fattar typ inte vilka som är bra och inte. Känns som att det beror på vilken laguppställning motståndarna kommer med för dagen. Nu har ju inte jag stått mer än ca hälften, men jag har bara vittjat nätet rejält en gång, och det var i premiären - så då säger jag: Bergfoten. Om det var dem vi mötte? Antar att det finns bättre dock.


Vilka två lag tror du ligger under strecket när säsongen är klar och trillar ur 4an?

Jag tror att Hässelby ryker, även om de har några bra spelare. Sen svarar jag Hammarby - trots att jag inte mött dem, får helt enkelt chansa. Trist att svara de som ligger under strecket just nu. Äh, det får duga.


Jämnt i poängliga toppen där fyra spelare (Nils, Hendrik, Karl & Max) ligger inom två poäng just nu.

Vem tror du tar hem Kjell Trophy som A-Lagets poängkung på Ängby Awardsgalan?

Eftersom de tre förstnämnda bara passar varandra tills det blir öppet mål, så borde det stå mellan de båda av dem som undviker flest tredje-assist. Jag tror att Nils vinner! Kalle kommer säkert missa någon match på grund av Hamstring-känning eller dylikt.


Både du och Karl Lundvall har ett förflutet i FBC UPPSALA kommer det några fler nyförvärv därifrån snart?

Möjligt!

Jag jobbar på Erik Skoog nu. Han är visserligen från Gävle, men vi spelade tillsammans i FBC Uppsala och i Vide. Jäkla fin kille och ruskigt mjuka handleder!

Johan känner honom också, så vi är på honom från två olika håll. Sen har vi ju ett episkt nyförvärv i Joakim Levin (ex Sirius), som mer eller mindre är klar för Ängby - det är bara det att han har förlängt sin vistelse i London. Men om vi börjar blanda oss i toppstrid får vi fundera på att flyga in honom i vår.


Match mot AIK IBF B i helgen, hur kommer det gå?

Jag fick precis reda på att det är någon typ av Plastparkett i hallen. Vad det innebär vet jag inte till 100%, men det låter inte som att det är min favorit. Jag har messat med min gode vän och skarpskytt Christoffer Carlsson som spelar i AIKs A-lag. De tränar tydligen där på lördagar och han lät hälsa att han inte trodde att jag skulle kunna spela bra och att han absolut inte kunde tänka sig att komma och kolla, eftersom matchen startar 10:00.

Tror att jag ska stå - och då betyder det tyvärr att jag nog kommer att släppa 4 mål på söndag, enkom pga golv. Därmed vinner vi med 8-4 på söndag!


Till sist lämnar jag ordet fritt. Vad vill du hälsa till medspelare, motspelare och publik inför helgens match?

Jag önskar en god match och lagom mycket publik! Som Malmöit tänkte jag undvika förlust mot AIK, så jag önskar att boysen gör sitt bästa ute på banan.


Vi tackar Anton för det och blickar framåt mot tekningen.

Kjell Magnusson
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub