Innebandy Herr
Hemsida

Referat från matchen mot Karlberg

Publicerad 2017-11-23 12:26
En svag insats mot bra motstånd. Här är Kjells referat efter en svidande förlust mot Karlberg.

Vi åkte in till stan och fruktade Engelbrektshallen mer än motståndet Karlbergs BK. Väl i hallen möts vi av ett nytt golv och en allmänt ljusare hall än tidigare år. Toppmatch mot serietrean mot seriefemman väntade. Vi saknade tre tongivande spelare i form av Oscar, Grape och Nils.

Vi inleder matchen med ett tidigt mål då Timmy gör 1-0 redan efter 2 minuter. Efter 6 minuter åker Karlberg på en utvisning i 5 minuter i form av hårt spel. Ängby tar vara på detta och gör två mål i Power Play, först gör Niklas 2-0 på en retur framför mål efter skott från Victor. 30 sekunder senare drar Timmy upp ett stenhårt dragskott rakt upp i krysset. otagbart för målvakten då vi för ovanlighetens skull har bra trafik inne på mål. Sedan tar Karlbergs rutin ut sin rätt och inom en minut gör de två snabba mål. Ängby går till halvtidsvila i ledning 3-2.

Andra perioden blir mycket upphackad av många utvisningar. Konstigt nog drabbar de flesta bortalaget Ängby då vi tycker att Karlberg spelar fulare än oss. Vi orkar inte hålla de långa anfall vi behöver för att vara med i matchen mot ett väl rutinerat Karlberg. Hemmalaget vinner perioden med 3-0 och går till pausvila med 5-3.

Tredje perioden är inte så upplyftande. Ängby kommer inte upp i några vassa anfall och skapar i stort sett inte en enda farlig målchans. Hemmalaget Karlberg ångar på, spelar fult, rutinerat och gnälligt men vinner på det då domarna slutat ta utvisningar trotts flertalet farliga tacklingar nära sargen. Karlberg vinner perioden med 4-0 och följaktligen matchen med 9-3. Siffrorna speglar igentligen inte matchen. tre mål framåt gör det nog då vi inte skapade många farliga chanser tyvärr. Men 9 mål bakåt va i överkant och vi är självklart inte nöjda med det resultatet.

Vi ser fram emot söndagens hemmamatch mot Lokomotiv Stockholm istället!!

Slutresultat: 9-3 (2-3, 3-0, 4-0)