Innebandy Herr
Hemsida

Referat från matchen mot Stäket

Publicerad 2017-11-15 13:56
Viktiga tre poäng i en match som blev onödigt spännande. Här är Timmys referat från matchen.

Efter något som endast kan likna en klassisk Road trip för NHL:lag så var vi lördagskvällen till ära äntligen tillbaka i Stora mossen. Vår sanna hemmaborg. På andra sidan väntade Stäket.

Ängby gick in med avsaknaden av 4,2 mål per match i och med Oscars frånvaro, en tuff uppgift och dags för andra att kliva fram.

Efter att Il Capitano, läs Johan Lundevall, sågat laget, rättvist, vid fotknölarna under uppvärmningen på grund av uruselt och nonchalant tempo vaknade nog de flesta till. Första perioden slutade 2-0 till Ängby, tämligen rättvist. Båda målen kom i mitten av första perioden och var ett resultat av ett rätt dominant bollinnehav snarare än av kvalité. Zacke sätter 1-0 via köksvägen, Jonni utökar till 2-0 med en patenterad Niklas Jihde knackning efter ett högt presspel och utomordentlig brytning av undertecknad.

Tre minuter in i andra perioden utökar Grape till 3-0 och ledningen känns relativ trygg. Vilket också börjar märkas i vårt spel. Vi börjar spela svårt, vi gör inte jobbet och det gör att 3 minuter in i sista perioden står det helt plötsligt 3-2 och Stäket har gjort match av matchen. Man skulle kunna tro att när Mathias Emilsson gör 4-2, 36 sekunder efter Stäkets reducering fyra minuter in i sista perioden, att vi fortsätter trumma på och släcker hoppet för våra motståndare. Det gör vi tyvärr inte och Stäket lyckas återigen reducera sju minuter in i tredje perioden.

Efter en Time Out med lite drygt sju minuter kvar går vi ner på folk för att få ordning på skutan. Jag vet inte om det blir så mycket bättre rent spelmässigt men när Nils avgör matchen med två minuter kvar så finns det inte en chans att Stäket ska klara av att reducera och kvittera.

Kontentan lyder enligt följande: Vi vinner, utan att imponera, varken försvarsmässigt eller anfallsmässigt. Det är starkt, men det finns saker att förbättra redan till nästa helg då Karlberg väntar på bortaplan.

5 saker att ta med oss

• Zackes slit i backcheckingen
  • Bättre närvaro på uppvärmningen, matchen startar den sekunden samlingen startar.