P05

Final i Onyxcupen

Publicerad 2019-10-06 16:11
20190921 210511
Helgen den 20-22 september deltog Ängbys pojkar födda 2005 i Onyxcupen, Nyköping. Ängby föll i B-finalen mot Bergs IK.

I Onyxcupen deltog totalt 69 lag, pojkar och flickor födda 2004 – 2006. Samtliga matcher spelades 2x15 minuter på fullstora innebandyplaner vid Nyköpings Arenor Rosvalla Vårt lag hade dessutom under hela cupen den ovanliga lyxen med ett eget omklädningsrum. Att inte behöva hänga upp svettiga matchkläder i samma rum som man sover i uppskattas mycket. Boendet var beläget i Nyköpings gymnasium endast 200 meter från arenorna. Ängby var lottade i grupp med Skattkärrs IF (Karlstad), Ledberg IBF (Linköping) samt lokalkonkurrenten Hässelby.

I första matchen, fredag kväll, mot Skattkärrs IF tog vi ledningen med 1-0, men i återstoden av matchen kom vi inte alls upp i kapacitet och matchen slutade 1-5. Till den andra matchen vid lunchtid på lördag var det fullt fokus redan till frukost eftersom vi behövde ett bra resultat och för att Hässelby stod för motståndet. Matchen var intensiv och tät. Vi spelade mycket kompakt försvarsspel hela matchen och tvingade Hässelby till avslut från backposition eller position långt ifrån mål. Hässelby tog ledningen med 1-0 via ett backskott innan vi hann täcka skottet. Strax därefter lyckades vi bryta ett uppspel och kvitterade efter en snabb kontring med en sidledspassning och därefter på direktskott i mål och det stod 1-1. Andra perioden var spelmässigt jämn, när klockan stod på 13:39 drabbades vi av en utvisning. Som så ofta blir laget som spelar powerplay, Hässelby, lite statiska i sitt spel och passningstempot går ned. Detta kunde vi utnyttja i en snabb och effektiv kontring, varpå vi tog ledningen och lyckades hålla till slutsignalen ljöd. Härligt med en derbyseger!

Seger med 2-1 mot Hässelby.

Inför den avslutande gruppspelsmatchen hade vi allt i egna händer och framförallt fötter, vid vinst blev det A-slutspel och vid förlust B-slutspel. För motståndarna Ledberg var läget detsamma. Matchen mot var jämn, ställningen var 1-2 i andra perioden när vi flyttade fram spelet för en kvittering. Det som skedde var att Ledberg kunde kontra och en av deras skickliga spelare avslutade med ett Foppamål till slutresultatet 1-3. Grabbarna kämpade väl i matchen, men vi fick se oss besegrade av ett aningen bättre lag. Vi tröstade oss med en trevlig bowlingkväll och snart var förlusten glömd. Vinnande lag i bowlingen blev laget innehållande Sixten, Vincent och Carina. Vilken fin gemenskap killarna har!

Bowling lördag eftermiddag.

Söndag morgon var det dags för kvartsfinal i B-slutspelet mot ett annat mycket välkänt lag, Täby FC. Matchbilden karakteriserades av att våra Ängbygrabbar hade matchen till stora delar under kontroll och kunde vinna med 5-3. Vid lunchtid var det så semifinal mot hemmalaget Onyx. Onyx besegrades med 4-2 efter en jämn och tajt match. Härligt, final kl. 18:00!

I den andra semifinalen besegrade Bergs IK våra lokalkombattanter Hässelby med 2-1. Finalen mot Bergs IK, tredje matchen för dagen och sjätte matchen på mindre än två dygn, inleddes på bästa sätt med ett ledningsmål 1-0 efter ett snabbt avslut. Därefter tog Bergs mycket spelskickliga spelare över allt mer succesivt. I periodpausen stod det 1-3. Bergs trummade på bra i andra perioden med ett mycket spelskickligt och rörligt anfallsspel som vi inte riktigt kom åt. Ängbys tappra kämpar avslutade matchen med ett bländande anfall med snabba passningar och rörligt spel, sidledspassning och direktskott till 2-6 som blev slutresultatet. Bergs IK är ett av de absolut bästa lag vi spelat mot - värdiga vinnare.

Sammantaget var Onyxcupen mycket givande för alla spelare och ledare. Arrangemanget av Onyx IBS sköttes på ett mycket bra sätt där logistik, arenor och eget omklädningsrum var bästa tänkbara.

Vi ses!

Ledarna

Mats Övergaard
Md adidas
Md stiftelsen fair play 1
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub