P05

Silver till Ängby P05 i Katrineholms innebandycup

Publicerad 2018-04-19 08:13
8614dc78 5f6c 4b97 9100 4d5021288aa7
Efter en stark laginsats med kreativt anfallsspel och en ruskigt stark defensiv kan vi återigen placera en fin silverpokal i klubbhuset.

Vi inledde gruppspelet mot Hjulsbro 2 med en rivstart och fick med oss en ledning 2-0 i halvtid. Efter paus drev motståndarna upp tempot och radade upp kvalificerade målchanser. Vi blev rejält pressade och med premiärnerver fick vi inte till vårt vanliga spel med långa anfall. Det blev ett böljande spel med chanser åt båda håll. Matchbilden passade Hjulsbro bättre och trots storspel från vår målvakt lyckades de reducera vår ledning och tillslut även kvittera i sista matchminuten till slutresultat 4-4.

I match två mot Tullinge fick vi igång vår lagmaskin ordentligt. Det var spel mot ett mål i princip hela matchen. Det enda som saknades var mål. Mot slutet av matchen kom så första målet, men tyvärr i fel bur då Tullinge lyckades få till en kontring som de utnyttjade på bästa sätt. Vi ökade pressen ytterligare och fick till slut in en kvittering till slutresultat 1-1.

Cupspel handlar om att få igång spelet och att skaffa sig ett bra utgångsläge till slutspelet. Därför var vi väldigt nöjda med att både spel och målskytte föll på plats i sista gruppspelsmatchen mot Täby. Komfortabel seger 6-1.

Vi gick obesegrade genom gruppspelet och slutade 2:a i gruppen och gick därmed direkt vidare till kvartsfinal. Mycket tack vare ett starkt försvarsspel. Bara ett lag i cupen släppte in färre mål än Ängby i gruppspelet.

Kvartsfinalen mot Vaxholm kontrollerade vi från start. Även om de fick in några bollar hade vi kontroll på matchen och låg steget före hela vägen till slutresultat 4-3. Det blev en liknande matchbild i semifinalen mot Flen som vi vann med 3-1. I finalen blev det förlust 4-2 mot Hjulsbro 1. Vi inledde starkt, gick till ledning 2-0 och var det spelförande laget genom hela matchen. Hjulsbro var dock väldigt starka i anfallszon och fick tyvärr in fler bollar än vad vi lyckades med.

Glada och stolta blickar vi nu tillbaka på den gångna säsongen och konstaterar att vi har tagit ett stort steg i utvecklingen både som individer och som lag. Vår strategi att utveckla killarna till kompletta innebandyspelare genom att låta dem spela på olika positioner och i olika konstellationer har verkligen gett resultat. Silvret i denna cup är ett fint kvitto på det.

P05
Md ica bromma logo  1
Md adidas
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub