P05

Storvreta innebandyturnering

Publicerad 2019-01-11 11:14
P05
För tredje året i rad var Ängby P05 med i världens största innebandycup, Storvretacupen. I år med hela 794 lag som totalt spelade 2086 matcher i 22 olika hallar runtom i Uppsala.

Vi inledde något trevande den första speldagen. I premiärmatchen mot Victoria från Ukraina fick vi inte till spelet, men var effektiva i avsluten och lyckades vinna med 7-5. I andra matchen blev det förlust med 4-1 mot IBF Ludvika, trots en stor mängd målchanser framåt.

På dag 2 fick vi igång lagmaskineriet med vårt fina passningsspel som signum och vann sista gruppspelsmatchen mot Skälby Shaks från Västerås med 4-0. Två vinster räckte till gruppseger och A-slutspel.


I 1/16-finalen mot Sandåkerns SK från Umeå fick vi en smakstart. 1-0 efter 11 sekunder, 2-0 efter 1:59 och 3-0 efter 2:55. Mål av alla kedjor i första bytet(!) Vi kontrollerade resterande del av matchen och vann övertygande med 7-4.


I 1/8-finalen mot IK Frej Täby IBK hamnade vi i underläge 1-0 i halvtid efter en svag 1:a period där vi spelade nervöst och avvaktande. I 2:a perioden hittade vi tillbaka till vårt vanliga spel och efter tålmodigt nötande lyckades vi kvittera halvvägs in i perioden.Man pratar ofta om att Innebandy är en snabb sport där det ofta skapas många kvalificerade målchanser som gör att det kan vända snabbt. Det bevisades vara sant i den här matchen. På 1:32 lyckades vi göra ytterligare två mål och kontrollerade sedan resten av matchen fram till vinst 4-2.


1/4-finalen mot hemmalaget Storvreta blev en riktig rysare. Vi hängde med bra i spelet med visst spelövertag i stora delar av matchen, men hamnade i underläge både 1-0 och 2-1 innan paus. 2:a perioden blev målsnål. Det dröjde enda till sista matchminuten innan vi äntligen fick in kvitteringen i spel 6-5 efter att vi plockat målvakten. Matchen fick avgöras på straffar där Storvreta tyvärr var snäppet vassare.


Sett över hela turneringen är vi väldigt nöjda. I vår klass ställde 68 lag upp totalt och vi var kvar bland de 8 bästa lagen(!) Roligt att se att killarna i laget fortsätter utvecklas och stundtals spelar helt fantastiskt fin innebandy samtidigt som de är schysta mot varandra både på och utanför planen.


Stort tack till alla föräldrar och anhöriga, samt Ängby F04/05 som kom och hejade på flera matcher. Jätteroligt!

Md adidas
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub