P05

Topp 4 i Katrineholm Innebandy Cup

Publicerad 2019-04-15 12:44
När Katrineholm Innebandy Cup firade 10-årsjubileum var Ängby IF där med totalt 5 lag. Ett lag från P05, två från F04/05 och två från F08.


P05 inledde gruppspelet med stabilt, men något trevande spel, mot Hjulsbro IK. Vinst 3-0, varav två mål på straff ovanligt nog. I match två mot IBK Köping gick det trögt. Vi fick en smakstart med mål efter 5 sekunder, men där tog det stopp. Köping var fysiskt starka och vi fick inte alls till spelet. Förlust 3-1.

Nya tag dag 2 efter tveksam sömn som det ofta blir på cuper. Mot IFK Mariefred inledde vi återigen något trevande, men lyckades ändå ta en stabil ledning och kunde därefter spela ut ordentligt fram till vinst 5-1. Match fyra mot IBK Lidköping blev betydligt tätare. Försvarsspelet sattes på prov och fungerade som tur var mycket bra. Oavgjort eller förlust i denna sista gruppspelsmatch skulle inneburit en 3:e plats och B-slutspel, men vi höll undan till vinst 2-1, vilket gav gruppseger och därmed A-slutspel.

Finalspelet under dag 3 inledde vi mot IBF Borlänge med spel i fina och rymliga ishallen. Det passade oss perfekt och spelet fortsatte fungera fint trots vår vana att stuva om i laget mellan matcherna. Sannolikt tjänar vi inte kortsiktigt på vår strategi att rulla olika spelare i olika positioner och konstellationer, men med långsiktigt fokus att utveckla alla individer till kompletta innebandyspelare fortsätter vi vår ambition i hög utsträckning. 10 av lagets totalt 15 utespelare roterade positioner mellan matcherna och samtliga spelade i olika formationer. I kvartsfinalen fungerade i princip allt och vi vann komfortabelt med 6-1.

I semifinalen mot Skälby IBK tog cupäventyret slut för denna gång. Tillbaka i trånga Duveholmshallen blev det en spelmässigt jämn match där Skälby tyvärr var snäppet vassare i de avgörande lägena. Vi kom inte upp i vår normala nivå som vi hade behövt göra mot Skälbys skickliga spelare och dessvärre lyckades vi inte fullt ut fokusera på rätt saker när motgångarna kom.

Ännu ett lärorikt cupäventyr är över och vi tackar återigen för varmt publikstöd från föräldrar, släktingar och framförallt vår fantastiska Ängbyklack och tillika medresenärer F04/05!

Md adidas
Md stiftelsen fair play 1
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub