F05

Bara ett mål igår men tio idag!

Publicerad 2019-05-26 21:16
En något udda match med fyra perioder, tre pauser och tio mål. Solsken, regn, hagel och vind... och så vindstilla. Men framförallt ett strålande spel av Ängbys tjejer som dominerade matchens andra halva totalt.

Hemmamatch igen och idag stod Bollstanäs för motståndet. Förväntningarna bland spelarna var hög då de tyckte att de borde ha vunnit i gårdagens match... nu skulle vi spela för fullt från första minuten. Och direkt efter avspark tog vi tag i taktpinnen och satte press på Bollstanäs.Efter bara några minuter kommer vi loss i mitten och spelar ut på högerkanten. Skottet går dock en bit utanför. Efter lite spel på mitten så kommer vi i ett fint anfall i mitten men även denna gång missar vi målet ganska grovt.

Matchen har inletts i mer eller mindre kraftigt regn men efter ungefär femton minuter övergår regnet i "storhagel" och domaren blåser av för att vi alla ska kunna ta skydd. Vi får ett extra uppehåll på cirka fem minuter och kan snacka igenom vissa detaljer. Spelet återupptas med inspark för oss och ganska direkt kommer vi till ett fint läge på högerkanten igen, men denna gång styrs bollen ut till en resultatlös hörna. Efter en framstöt från Bollstanäs hamnar bollen hos vår målvakt som skickar upp bollen till en frispringande topp. Hon kan enkelt placera bollen vid sidan av Bollstanäs målvakt - ledning - och några minuter senare blåser domaren av för första periodvilan.

Andra perioden har vi medvind och pressar Bollstanäs mer än i första perioden men det tar nästan tio minuter innan vi lyckas peta in ytterligare en boll i nätmaskorna. Denna gång på en misslyckad utspark rakt på vår forward.Därefter har vi en boll i stolpen och en nick på hörna som går en liten bit över ribban. Men pressen är konstant och boll efter boll matas fram i mitten eller på kanterna. Efter ytterligare några minuter driver vi upp ett anfall på vänsterkanten och bollen spelas snett inåt, bakåt till en helt friställd högerytter som smugit in i position. Ingen pardon - bollen placeras otagbart till höger om Bollstanäs målvakt. Här börjar vårt spelövertag göra det väldigt tungt för Bollstanäs och innan periodvilan får vi in ytterligare en boll bakom Bollstanäs målvakt.

I tredje perioden hade vi motvind igen men det märktes verkligen inte i denna match. I slutet av andra perioden hade två ytterligare två spelare (06:or) anslutit efter ha avslutat annan match och de var verkligen spelsugna. Vi matchade ett rent 06-anfall och som de spelade! Med undantag för ett mål från centralt mittfält ordnade de fyra snabba mål från tre olika målgörare.

Två fina frispelningar av vår forward som ena gången placerade bollen till höger om målvakten och andra gången bombade in den till vänster. Överlapp med back som spelade in till högerytter som bredsidade bollen i bortre burgaveln. Fin löpning på vänsterkanten, inspel till forward som skarvade vidare till högeryttern som direktsköt i den andra burgaveln ("...mitt första mål sedan vi spelade 5-manna - härligt!!!").Vi hade dessutom bud på ytterligare några mål efter fasta situationer/hörnor innan målkontot stängdes med ett fint vänsterskott från vänsterbacken från en bit utanför straffområdet.


Vunnen boll på mittfältet... I nästa sekvens spelas bollen till en helt ren högerytter som inte syns i bild - så "brett" spelade vi!

En otroligt härlig vinst. Självklart är resultatet superbra men framförallt är det spelet med fina löpningar utan boll, bra försvarsspel och mod att göra något kreativt i pressade situationer som värmer extra. Vi spelade egentligen lika bra i föregående match - ända fram till straffområdet. Skillnaden är att idag fick vi in nästan allt och igår nästan inget... Sån är fotbollen och vi får lära oss att ödmjukt arbeta vidare, hela vägen i alla lägen. Om redan en vecka kan vi ta nästa steg när vi spelar mot Viksjö - det ska bli kul!

Vid en vädermässigt tveksam men spelmässigt solklar sidlinje,
Pelle

Md adidas
Md stiftelsen fair play 1
Md ica bromma logo  1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub