F05

En vinst, en förlust och mycket bra spel

Publicerad 2017-09-11 09:50
Vinst i en jämn och välspelad match men förlust i en match där vi hade övertaget nästan hela tiden - det omvända resultaten hade varit enklare att förstå...

Även denna helg hade vi lite ont om spelare och "tvingades" därför låna in F06:or till lördagens bortamatch mot Bele Barkarby. Vi har nu lånat in F06:or de två senaste helgerna och det är kul att se att de är mogna uppgiften att spela 9-manna. Bådar gott för F06:ornas nästa säsong.

Jag var inte själv på plats på lördagen så min rapportering från Bele-matchen är en smula summarisk. Jag har fått berättat för mig att matchen var välspelad och mycket jämn. Bele håller alltid hög klass och spelar runt bollen inom laget men det gjorde även vi. Mycket bra kämpainsatser över lag men kanske framförallt på mittfältet gjorde att vi lyckades sätta lite mer press på Bele än vad de lyckades göra på oss - och det ledde till resultat. Ängby tog ledningen efter en tight situation i Beles straffområde och utökade sedan denna ledning innan matchen var slut.

Helgens andra match hemma mot Kungsängen på söndagen var en smula konstig. Kungsängen hade två anfall under matchens första fem minuter och lyckades göra två mål på oss. Vi var inte riktigt vakna fast matchen spelades sent på eftermiddagen. Kanske var flera spelare lite slitna/sega efter matchen mot Bele, inhopp i F04 och basketturnering... Efter den starten lyckades tjejerna i alla fall rycka upp sig och radade upp chanser i och utanför Kungsängens straffområde men det dröjde ända till den 20:e matchminuten innan reduceringen stänktes upp i målvaktens högra kryss.

I halvtid var tjejerna mest missnöjda med sitt eget spel och tyckte att de inte kom upp i den nivå de vill och kan. Det kändes bra och vi intalade oss själva att vi hade alla möjligheter att vända denna match. I början av andra halvlek pressade vi tillbaka Kungsängen ännu mer och efter cirka fem minuter reducerade vi matchen efter en hörna. Nu var det bara att gasa... men så kom en långboll från Kungsängens försvar till en friställd toppforward och så hade de tagit ledningen igen. Det kändes fortfarande ganska lugnt eftersom vi ägde spelet över hela plan. Efter fortsatt press spelades bollen ut till en släpande back som med ett långskott kvitterade matchen igen.

I en iver att för första gången ta ledningen glömdes försvarsspelet bort en smula och helt plötsligt kom tre Kungsängen-spelare loss mot en ensam försvarare. De spelade sig fint fram till ett friläge och så låg vi under igen. Det började bli lite tungt och framförallt ont om tid... Något anfall senare frispelades vår toppforward men tyvärr satt skottet klockrent i stolpen och i slutminuterna petade Kungsängen in ytterligare en boll. Även denna gång med två-tre spelare helt rena i straffområdet.

Så summerat... vinst i en jämn match och förlust i en match där vi hade 80-90% av spelet... så kan det vara ibland. Det som ändå är positivt är att vi vann all annan statistik i Kungsängen-matchen (bollinnehav, skott, skott på mål, hörnor, antal passningar, dueller...) så spelet finns verkligen där!

Vid en sidlinje,
Pelle

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub