F05
Hemsida

Heta drabbningar i dubbel bemärkelse

Publicerad 2017-05-21 23:01
Två jämna och roliga matcher i Sanktan. En uddamålsförlust och en oavgjord, som egentligen borde varit en vinst!

På grund av sjukdomsåterbud var det endast nio tjejer som träffades på söndagsmorgonen för bortamatch mot Enebyberg. Vi hade alltså inga avbytare, så det blev en svettig uppgift för tjejerna - både spelmässigt och tack vare det fina vädret. Planen på Enebybergs IP är bred så det bjöds mycket ytor på kanterna och dessa utnyttjade vi med stor framgång under hela matchen. Många fina prestationer med utspel och vunna "matcher i matchen". Tyvärr var vi lite för försiktiga framför mål, så de flesta av inläggen skar igenom staffområdet utan att vålla Enebybergs målvakt några större problem.

Halvvägs in i första halvlek spelades bollen på den tomma ytan på högerkanten och i en löpduell vann vår ytter bollen och slog ett fint inlägg som direktskarvades av offensiv mittfältare. Tyvärr strök bollen utsidan av stolpen med någon decimeters marginal. Efterföljande fem-minuters period radade vi efter fint mittfältsspel upp flera bra chanser. Försvaret motade Enebybergs försök precist och stoppade dem runt mittlinjen. När vi gick till halvtidsvila kändes det riktigt bra och vi "hade matchen".

Andra halvlek började i samma stil men nu hade Enebyberg satt en liten snabb tjej på topp som oroade våra backar lite mer och de kom till en början fram i några två mot två chanser men utan att komma ända fram till målchanser. Vårt fina kantspel fortsatte och vi vann många kamper framförallt på vänsterkanten. Men mitt under en period med press från Ängby vinner Enebyberg bollen och startar ett snabbt anfall i mitten. Bollen spelas ut på deras högerkant och skarvas därifrån in mitt i straffområdet. Vi lyckas inte få bort bollen och en tåfjutt men knapp styrfart rullar över vår mållinje.

Med tio minuter kvar känns det ändå som om vi skulle kunna komma tillbaka och det fina spelet fortsätter. Vi pressar och kommer till fina chanser både från kanterna och i mitten. Vid ett tillfälle skjuts bollen från cirka tio meter utanför straffområdet. Enebybergs målvakt hade inte koll på spelet alls men tyvärr går bollen någon halvmeter utanför den vänstra stolpen. Vid en situation i straffområdet någon minut senare tar bollen helt klart på backens hand men domaren bedömer inte att det var avsiktligt och friar - kanske var det straff... kanske inte. En stark kämpainsats i värmen och utan avbytare men tyvärr räckte det inte denna gång.

På eftermiddagen var det match hemma mot Spånga. Till den matchen hade vi två avbytare så vi hade alla förutsättningar att gå för fullt. Och det gjorde vi direkt från start. Flera fina chanser och bra spel över hela planen bäddade för många fina chanser. Jag kunde räkna till inte mindre än fyra frilägen de första fem minuterna, men det var på ett självmål vi tog ledningen. Det fina spelet fortsatte och även om coacherna drev på om att spela ut bollen på kanten så var det en fenomenal solo-prestation i mitten som ledde till det andra målet. Därefter hade vi ett skott i stolpens insida och två-tre skott som gick precis utanför. Övertaget var fullständigt och vi borde ha utökat ledningen med ett par bollar.

Andra halvlek fortsatte i samma mönster men ju längre matchen pågick desto mer började det märkas att flera spelare hade spelat en match tidigare på dagen och att värmen började ta på krafterna. Spånga tilläts komma i fler och fler anfall och med tio minuter kvar reducerade de efter ha kommit i ett två mot ett läge. Det gav dem energi och de lyfte sitt spel en hel del. Några minuter senare kom Spånga loss och spelade fram bollen i mitten. Vår målvakt - som i denna fas av matchen storspelade så att till och med Henke Lundqvist skulle blivit avundsjuk - räddade skott och retur men Spångas forward tilläts sparka loss bollen fast målvakten hade båda händerna på bollen och kvitteringen var ett faktum.

Ängbys tjejer tog sig samman ytterligare en gång och skapade flera bra chanser. Vänsterbacken drev upp bollen och spelade in snett bakåt. På direktskottet som följde gjorde Spångas målvakt en räddning "som inte finns" med vänstra foten i höjd med axeln. På den efterföljande hörnan strök direktskottet strax utanför stolpen.

På det hela taget spelar vi väldigt bra ända fram till straffområdet men vi har, likt förra säsongen, lite för svårt att få till den allra sista skärpan i de avgörande situationerna. I 7-manna utnyttjar vi verkligen spelbredden men i 9-manna har vi fortfarande lite att göra för att på riktigt kunna nyttja hela planen och göra det svårt för motståndet. Och till sist måste vi träna mer på att ta för oss mer "i boxen" - både i anfall och försvar. Men det värmer att spelet är bra och med lite mer tålamod och träning kommer avsluten bli vassare och leda till än bättre resultat - det känns riktigt bra!

Vid två olika sidlinjer,
Pelle

Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub