F05

Oturen förföljer oss...

Publicerad 2019-05-05 16:32
Tredje Sanktan-matchen spelades mot Spånga på Blackebergs BP fast det var en bortamatch. Bra spel i en jämn kamp men tyvärr gick inte domsluten med oss och det slutade med en uddamålsförlust.

På tidig eftermiddag var det dags för andra 05-matchen för helgen och tredje matchen för flera av spelarna, Efter en lite trevande inledning kom spelet igång bra. Spånga hade något fler chanser men egentligen inga som oroade alltför mycket. Vi var lite för försiktiga och spelade fast oss själva gång efter annan med för lösa eller för korta passningar som gjorde att vi hamnade i tidsnöd. Och som tidigare säsonger spelar vi bra fram till motståndarnas straffområde men där tar det stopp och vi blir lite för "omständliga" istället för att resolut gå för avslut. Första perioden slutar mållös och oavgjord i antalet klara chanser.

I andra halvlek hade vi både solen i ryggen och lite medvind. Precis som i gårdagens match var detta spelmässigt vår bästa period i matchen. Hög press och en tuffare inställning gjorde att vi kom närmare Spånga straffområde och kunde pressa tillbaka dem rejält. Spångas ledare var lite panikslagna och undrade "vad håller ni på med" riktat till de egna spelarna... ett gott betyg på att vi gjorde varandra bra och tvingade motståndet till misstag. Mitt i halvleken kommer dock Spånga i ett anfall på högerkanten men bollen petades ut till inkast... trodde alla, även Spånga. Domaren hade dock hittat något som ingen annan sett och hade blåst för frispark någon meter utanför vårt straffområde. En hög lyra möttes med en bredsida och så låg vi under. Sett till matchbilden i framförallt andra perioden var det inte rättvist.

Något senare pressade vår högerytter högt och lyckades stoppa uppspelet. Bollen gick fram till en något förvånad anfallare som nästan helt ren lyfte bollen decimeter utanför stolpen. Ytterligare några minuter senare blir vi avblåsta för offside, vilket var helt fel. Vi stod i linje med deras backar och det gjorde inte domaren som befann sig i mittcirkeln. Hade han inte blåst där hade vi haft två spelare helt rena med Spångas målvakt. Underläge men ändå med mersmak.

Tredje periodens spel tog vid där andra slutade och till denna period hade ytterligare två spelare anslutit sig efter ha varit på basketmatch. Fullt på avbytarbänken alltså! Vi pressade på och skapade en hel del på Spångas planhalva men med bra och snabba försvarare stoppades vi oftast lite för enkelt. Deras kvicka anfallare oroade också så vi kunde inte gå fram alltför mycket. Ungefär halvvägs in i perioden driver vi dock upp bollen på högersidan. Inlägget bryts till hörna. Lätt utåtskruvad skarvas hörnan till en framrusande vänsterytter som inte tvekar utan drar till direkt. Bollen sitter fint i bortre delen av målet och matchen var reducerad.

Spånga lyfter sitt spel och lyckas skapa lite mer spel på vår planhalva. Vi styr dock bort dem ner mot hörnen och ger bort någon eller några hörnor som blir resultatlösa. Vi fortsätter spela bra men tappar tyvärr kantspelet lite och försöker gå för rakt fram varje gång... där stänger Spånga oss effektivt. I en spelvändning slås en boll från Spångas backlinje via mittfältet till deras snabba anfallare. Denna gång var hon dock lite för snabb och tog emot bollen minst en meter bakom våra backar som stannade av... det var ju offside. Men det kom ingen avblåsning och hon kunde rulla in bollen till höger om vår målis. Många sura miner på Ängbyspelarna och några ord som inte passar sig för denna text heller.

Tjejerna tar sig dock samman och lyfter sig igen. Kantspelet kommer tillbaka och vi vinner en frispark på vänstersidan. Den slås över hela försvaret och vår back, som smugit upp, får tyvärr bara hjässan på bollen. Hade bollen varit en decimeter lägre kan jag garantera ett klassmål på nick i bortre delen av straffområdet. Kort därefter blåser domare för full tid. Grattis Spånga - bra kämpat Ängby!

Vid en välkänd sidlinje,
Pelle

Md adidas
Md ica bromma logo  1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub