F05

Rolig säsongsavslutning på Jump Yard

Publicerad 2017-11-08 22:38
Årets säsongsavslutning bröt traditionen från tidigare år... ingen match mot föräldrarna! Några var förvånade, andra lättade men jag är säker på att vi föräldrar skulle haft en tuff uppgift - Tjejerna har nog blivit för bra för oss!

I flera år har vi avslutat säsongen med en match mellan tjejerna och föräldrarna, men i år tog vi ett nytt grepp. Vi körde en "helkväll" på nyöppnade Jump Yard i Barkarby. Eventuellt tar vi upp föräldramatchen igen till våravslutningen. Kanske har vi föräldrar en chans på stor plan då vi troligen kan och orkar löpa mer (åtminstone vissa av oss) men det återstår att se.

Kvällen på Jump Yard inleddes med minifotbollscup i lottade 5-manna lag. Matcher spelades under 2 * 5 minuter i Jump Yards "Soccer Area", dvs. en liten burliknande fotbollsplan på 8 * 14 meter. Små ytor där teknik premierades före löpstyrka och snabbhet. Matcherna var intensiva och för det mesta täta. Två fick avgöras med straffar efter förlängning, men det bjöds också på många mål och fina kombinationer. En match slutade hela 8 - 5...! Redan nu var flera tjejer riktigt rosiga om kinderna och då väntade kvällen huvudattraktion - en timmes hoppning i Jump Yards trampolin- och skumgummigropsområde.

Som frustande travhästar inför ett lopp samlades alla 20 tjejer i fållan för att bli insläppta till hoppområdet och på slaget 19:00 föll avspärrningsrepet. Jag mötte en kille som just avslutade sitt pass när tjejerna rusade in och hans kommentar var helt enkelt... "Wow vilket härligt gäng!" Under timmen i hoppområdet testades "flickisar", bakåtvolter från två meters höjd, balansgång på lina, "herren på täppan", basketskott från trampolin, klätterväggar, hinderbanor, vanliga trampoliner och studsmattor... och en massa andra mer eller mindre omöjliga stationer/övningar. Det var helt enkelt full fart från första till sista minuten. De som eventuellt "sparat sig" under fotbollen visade nu upp svettiga pannor och de som redan varit varma närmade sig överhetting... men på det hela taget visar det att det finns mycket ork bara det finns vilja.

Efter hoppningen samlades vi i ett avskilt rum för en pizza-middag. Sexton (16!!!) pizzor slukades i rask takt och sköljdes ner med minst lika många liter saft och vatten. Middagen avslutades med god yoghurt-glass där chokladsmaken nog vann över vaniljen. Stämningen var på topp och det var svårare än vanligt att göra sig hörd.

Så vitt jag kan bedöma var det en riktigt lyckad säsongsavslutning. Alla var med, vilket jag tycker är viktigt, och alla hade riktigt roligt! Våra F05:or är ett riktigt bra och sammansvetsat gäng och förhoppningsvis är alla med när vi börjar om till våren igen...

Som jag kommunicerat tidigare så slutar vi inte helt och hållet med träningarna bara för att vi avslutat säsongen... även om intensiteten går ner en smula. Vi kommer fortsätta att köra samträning med F03 och F04 på ÄIP 3 en gång i veckan på tisdagar under november och december, så länge vädret tillåter, och efter Jullovet kör vi på söndagar. Jag återkommer med tider för inomhusträning när dessa tider fördelats av klubben. Vi är också i full gång med att planera uppstarten av nästa säsong så jag ber er redan nu preliminärboka 23 - 24 mars (fredag kväll till lördag eftermiddag/kväll) för träningsläger... troligen i Norrköping.

Tack för en otroligt rolig och utvecklande säsong med Ängbys stolthet - F05! Har bara tjejerna haft en bråkdel så roligt som jag haft så är jag övertygad om att vi kommer ha ett underbart 2018 tillsammans

Vid en "sidlinje"...
Pelle

PS. Tyvärr strejkade min kamera så jag har inga bilder från kvällen men jag såg att flera av tjejerna fotade/filmade sina konster i hoppområdet så bildbevis finns säkert att finna på Snapchat, Instagram... och vad nu kanalerna kan tänkas heta... DS.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub