Roslagscupen - dag ett

Publicerad 2017-06-17 19:27
Roslagscupen dag ett: Bra spel, fina resultat och riktiga kämpainsatser i strålande sol och värme

Resan från Ängby till Östhammar gick utan missöden, även om jag förstått att Jonas hade lite skavsår i öronen när vi kommit fram. Det är lätt hänt efter nära två timmar i en bil med sex 11/12-åringar...

Vi möttes av proffsig personal och på några minuter var "incheckningen" avklarad och vi började blåsa upp madrasserna i E5 som vårt rum heter på Edsskolan där vi bor. Väl fixat begav vi oss till matsalen för "Zlatans frestelse". Efter middagen var det lite fortsatt fixande. Lägga fram matchkläderna och putsa dobbarna... och spökhistorier. Men alla var nog ganska trötta så vid 23-tiden var det faktiskt tyst i rummet.

Bäddat och klart - spökhistorier på gång.

Frukostbordet.

Lördag morgon, väckning 06:50 och på med matchkläder direkt. Efter frukost åkte vi cirka 5 km till matcharenan Norrskedika som visade sig vara en liten idyll med två fina (inte helt jämna) 7-manna gräsplaner, uppvärmningsområden och strålande klubbhus. Vi spelar alla våra matcher under cupen på Norrskedika.

09:00 - Första matchen mot New Mill Indians... från Nykvarn. Lite osäker start då vi inte hade en aning om vilka de var och hur de spelade. Ganska mycket spel på mitten till en början och efter ett tag kom kom New Mill fram på högerkanten och lyckades peta in en boll och så låg vi under. Men det kändes ända ganska bra - vi hade trots underläget i början spelat ganska bra tyckte vi och vi hade ju gott om tid att fixa till det. Nu behövde vi inte så värst lång tid innan det var kvitterat och därefter trummade tjejerna på i ett högt tempo. Högre än vad New Mill orkade hänga med i och våra mål trillade in ett efter ett... I halvtid ledde vi med tre mål.

Andra halvlek började likt den första med en smula avvaktande spel från vår sida och ganska snart hade New Mill reducerat. Det var kanske vad som behövdes som tändvätska för tjejerna gasade på igen och lyckades göra ytterligare några mål innan matchen var över. Ett bra resultat efter mycket bra spel.

11:15 - Match mot Tullinge TTP. Med resultatet från första matchen i ryggen startades andra matchen i full fart. Efter knappt tre minuter hade vi haft två ribbskott och ett i stolpens insida. Jag kan minns inte hur många andra "klara" chanser vi hade under första halvan av halvleken men det var liksom förgjort med det där allra sista... Men så kom ketchupeffekten och fyra bollar rullade in i snabb takt.

I andra halvlek utmanade vi oss själva och bytte många positioner till mer eller mindre ovana... och det märktes en del, men långt ifrån så mycket som man kanske skulle kunna tro. Överlag fortsatte det fina spelet och chanserna radades upp. Tullinge kom igenom på vänstersidan några gånger men det blev aldrig så där riktigt farligt. Vi lyckades peta in någon eller några bollar till innan domaren förde pipan till munnen för full tid.

Glada tjejer efter ytterligare en vinst.

Efter lunch (korvgryta med ris) ställdes vi mot Bele Barkarby 13:30. Bele hade spelat en match på fredagskvällen och en på lördag förmiddag - båda dessa var storvinster med 10-11 måls marginal i varje. Vi kände igen några spelare från tidigare sammandrabbningar och insåg att detta skulle bli den svåraste matchen hittills i cupen. Men tjejerna var otroligt laddade och startade i ett rasande tempo. Bele, som styrt sina tidigare matcher från första bollkontakten, var under en konstant press under matchens första 10 minuter. Flera otroligt fina kombinationer och ett enormt kämpande över hela plan gjorde att vi borde gjort något mål på alla de chanser vi vaskade fram. En nick som gick strax utanför, ett skott som strök stolpen och ett annat som gick mitt i överliggaren. Då Bele vann bollen stoppade vi den vid mittlinjen eller strax därefter och vände spelet direkt. Ingen släppte sin spelare "över bron"... Cirka 12 minuter in i halvleken kom Bele i sitt första anfall och högeryttern fick kanonträff från utanför straffområdet... 0-1... lite orättvist. Målet gav Bele ny kraft och de tog över successivt över spelet alltmer. I slutet av halvleken rann en spelare igenom och utökade Beles ledning.

I halvtid var tjejerna mest förbannade att de inte lyckats göra några mål på alla chanser och de var bestämda att de skulle ge Bele en match även i andra halvlek. Efter ställningskrig i början kommer så en fin framspelning till en nästan fri topp... en lite pausfint och placering av bollen till höger om målvakten och så var det reducerat. Efter Beles avspark vann vi bollen på högerkanten och den spelades fram till yttern som helt enkelt sprang ifrån sin bevakning inspelet i boxen gick precis framför fötterna på två framrusande Ängbytjejer... men närmare än så kom vi inte. Någon minut senare gjorde Bele ytterligare ett mål och i slutet av matchen var "soppan slut" och vi släppte in något väldigt billigt mål. Jag vill på intet sett förta Beles insats (de var jätteduktiga) men tycker inte att slutresultatet avspeglar hur matchen faktiskt såg ut.

Svettiga och ganska slut i kropparna efter två timmars effektiv speltid på naturgräs i 27 grader och gassande sol var alla eniga om att vi skulle åka och bada. Efter ett snabbt stopp för att hämta badkläder och pengar (ja, det skulle ju handlas lördagsgodis också) begav vi oss till Krutuddens badplats som visade sig vara en gräsbeklädd ö/udde med en fin långgrund sandstrand på insidan. Alla spelare och ledare badade och tvättade sig i havet... det var underbart skönt.