F05

Så nära men "bara" oavgjort...

Publicerad 2019-05-25 19:38
Efter en något stressig förmiddag lyckades vi mönstra elva spelare trots nya skador och sjukdomar. Stort tack till vår vänner från F06 som ställer upp och stöttar. Och som de gör det - tar instruktioner, spelar smart och gör mål!

Derby mot BP... lite extra pirr med kompisar i motståndarlaget. Något jag trodde skulle fungera som tändvätska men i första perioden verkade det mer fungera som en blöt filt. Vi gör nog säsongens svagaste insats och är både långt ifrån motståndare och boll under större delen av perioden. Ingen kommer upp till normal standard och vi är i bästa fall 3:a på bollen. Vi blir följaktligen tillbakapressade under större delen av perioden och ungefär i mitten räknar vi fel vilket gör att BPs högerytter "blir över" och hon kan helt ensam placera in bollen i mål efter en upprullning utanför vårt straffområde. Det var, sett till matchbilden, helt rättvist. Vi hade bara ställt in skorna och trodde det skulle lösa sig automatiskt... "BP har ju förlorat fyra matcher innan den den här"... I den efterföljande pausen var det både sura och sammanbitna miner. "Så här kan vi inte fortsätta... Kom igen tjejer nu måste vi ta för oss... "

Andra perioden börjar i ett helt annat mentalt läge. Vi vinner närkamper och flyttar bollen bra. Vi spelar över hela planen och utnyttjar snabba och tekniska yttrar. Efter bara några minuter skapar vi läge på vår vänsterkant (med en spelare som "inte kan" spela vänsterytter...) som resulterar i en hörna. Flertalet spelare springer in i straffområdet för tidigt men bollen kommer ändå ut till vår högerback som skjuter en liten bit utanför. På den efterföljande utsparken vinner vi bollen på mitten av planen och avancerar på högerkanten. Ny hörna och en nick som BPs målvakt fångar upp. Perioden fortsätter i samma anda och BP tillåts inte komma mer en en bit in på vår planhalva. Vår målvakt går sysslolös mest hela tiden. Det farligaste hon får hantera är ett skott från cirka tio meter utanför straffområdet.

Ungefär mitt i perioden driver vi upp bollen via högerback som spelar vidare till högerytter. Inlägget skarvas vidare till vänsteryttern som slår till direkt. Det är verkligen inte det hårdaste skott vi sett (snarare det motsatta) men det kommer snabbt och det ställer BPs försvarare och målvakt. Matchen är kvitterad. Direkt efter avspark vinner vi bollen igen och spelar upp samma spel men spegelvänt - uppspel på vänsterkanten och avslut från högerytter. Denna gång lite hårdare men tyvärr utanför målramen. Vi går till periodvila med ett oavgjort resultat.

Tredje perioden fortsätter som andra slutade. Vi kanske in för spelet som vi gjort i några tidigare matcher men vi släpper inte till några farliga situationer heller. Vi vinner alla viktiga dueller på mittfältet och i backlinjen men kommer inte riktigt loss i anfallet. Vi har några bra initiativ på kanterna men inspelen och/eller avsluten blir aningen för veka och inte riktigt farliga. Men efter cirka femton minuter spelas bollen från backlinje snabbt upp till central mittfältare som skarvar vidare till vår topp.. Hon kommer helt ren med BPs målvakt och får nog lite för mycket tid på sig. avslutet är hårt men aningen för nära målvakten som får ut en hand och en fot. Bollen går i en båge och tas ner av en fortfarande nästan fri forward som tyvärr lägger bollen en liten bit över ribban.

Ytterligare några minuter senare får vi en hörna efter fint spel på vänsterkanten. Väl slagen rensas bollen av BPs försvar rakt till vår vänsterback,. Hennes skott styrs ut till ny hörna från höger. Denna hörna slås hårt och pressat mot bortre stolpen där en BP back nickar bort bollen bara decimeter från mållinjen. Nu känner vi att vi verkligen är på gång. I vår iver att gå framåt släpper vi till några BP anfall som blir farligare än vad de behövt vara men som egentligen inte oroade... det bara kändes så just där och då.

Med drygt fem minuter kvar av matchen spelar BPs försvar hem till egen målvakt och vi sätter hög press. Målvaktens utspel blockeras av vår forward men tyvärr studsar bollen någon meter för långt - annars hade det varit öppet mål. Ytterligare någon minut senare vinner vår höga backlinje bollen några meter in på BPs planhalva. Vår mittback avancerar förbi en försvarande BP-spelare och skjuter ett fint skott... som tyvärr träffar ribban. Någon decimeter lägre och det hade varit ett rent klassiskt mål. Vi fortsätter att pressa högt men får inte till någon ytterligare giftig målchans och matchen slutar oavgjort.


Laget och skadade kompisar. Extra kul att de som, av olika anledning, inte kan spela ändå kommer och hejar på kompisarna - Starkt och bra för laget!

Återigen en stark kämpainsats men "bara" oavgjort denna gång. Det håller inte att ge bort en period vilket alla var överens om efter matchen. Hade vi spelat likadant hela matchen hade den nog slutat annorlunda. Vi tränar mycket på att få upp snabbhet i passningsspel och i att komma till snabbare avslut men det är annorlunda att göra det i matchsituationer. Då blir vi lite för omständliga och "veka"... och då försvinner läget lika snabbt som det uppkommit. Men match är också träning och för varje gång vi ställs inför svåra situationer så lär vi oss något nytt. Vi får en ny chans att öva på nya moment redan i morgon då vi möter Bollstanäs hemma - det ska bli kul.

Till sist - Stort tack till F06-tjejerna som stöttar och hjälper trots ett späckat spelschema för egen del. Utan er hade vi troligen inte orkat hela matchen på det sätt vi gjorde!

Vi en stallnära sidlinje,
Pelle


Md adidas
Md stiftelsen fair play 1
Md ica bromma logo  1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub