F05

Sanktan är igång...

Publicerad 2019-04-27 15:38
Första matchen för F05 i Sanktan avklarad. Hemmamatchen på "bortaplan" slutade oavgjort efter mycket bra kämpande i matchens slutskede

Första matchen för F05 i Sanktan gick av stapeln på Örvallen i fint men ganska blåsigt vårväder. Det var egentligen en hemmamatch men på grund av flertalet matchflyttar spelades den på Sumpans hemmaplan. Nytt för säsongen är att matcherna i vår serie (upp till och med 14 års ålder) spelas i tre perioder och inte två halvlekar som tidigare. Sumpan vann lottningen och valde "medvindssidan" vilket gjorde att de fick den fördelen i första och tredje perioden.

Redan i matchinledningen visade det sig att medvinden var en rejäl fördel. Vi hade svårt att komma över på Sumpans planhalva och väl där så var det trögt att komma fram till straffområdet. Det var inte bara vinden som ställde till problem för oss - Sumpan hade ett mycket bra spel över hela planen. Men vi stretade emot bra och försvarade oss med näbbar och klor så efter första perioden var det fortfarande mållöst.

I andra perioden hade vi medvind och spelet flyttades markant närmare Sumpans mål. Vi hade fler fina chanser på inlägg, hörnor och långa inkast men det var Sumpan som kom loss med en ensam anfallare som kunde rulla in deras ledningsmål. Några minuter senare vann vi bollen på mitten och spelade ut på högerkanten. Yttern gick förbi sin spelare och serverade en löpboll in i straffområdet där vår forward hade den längsta tån... kvitterat. Med fem minuter kvar av perioden fick vår back en fin träff från mitten av Sumpans planhalva. Bollen gick i en fin båge över deras målvakt och vi hade vänt underläget till ledning.

I tredje perioden hade vi motvind igen men till en början verkade det inte spela någon större roll. Vi höll upp spelet bra och kom fram i några halvchanser och vann några hörnor. Men närmare än så kom vi inte. De sista 10-15 minuterna var det återigen spel på vår planhalva där vi pressades tillbaka mer och mer. Motvind, trötthet och bar spel från Sumpan gjorde att de efter en lite tilltrasslad situation lyckades peta loss bollen från vår målis och retligt rulla in den för en kvittering. Slutet av matchen blev tufft men vi lyckades hålla ihop det och nå ett oavgjort resultat - bra kämpat!

Vi hade i dagens match stor hjälp av två F06:or och en F04:a. Vi kommer fortsätta låta några F06:or spela med oss då det är utvecklande för dem och behövligt för oss då truppen inte är alltför stor. Nästa helg har vi match både på lördagen och söndagen - det ska bli kul. På söndagen spelar vi bortamatch på "hemmaplan"...!

Vid säsongens första sidlinje,
Pelle

Md adidas
Md ica bromma logo  1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub