F05
Header fotboll

Sista 7-mannamatchen för F05

Publicerad 2017-09-24 23:14
Fin avslutning efter en något seg seg inledning mot Älvsjö AIK. Första halvlek var gästernas men den andra var verkligen vår!

I strålande indiansommarväder ställdes Ängbys F05:or mot Älvsjö AIK i den sista 7-mannamatchen för säsongen... ja faktiskt den allra sista 7-mannamatchen i Sanktan över huvud taget! Nästa år blir det bara 9-manna för F05. Älvsjö AIK visade redan på uppvärmningen att de var ett bollskickligt lag och i matchens inledning trillade de boll bättre än vi. Efter några minuter spelade de sig fram till en chans på högerkanten men bollen motades bort av backar och målvakt i fint samarbete. Vi kom strax därefter fram på vår högerkant och fick till ett fint inlägg men tyvärr hade både anfallare och mitt-mitt kommit lite för långt fram i planen och inlägget passerade bakom dem så farligheten uteblev.

Ungefär mitt i halvleken anföll Älvsjö efter spel på mitten på vår högerkant. Skottet gick en bit utanför. På den efterföljande insparken satte de hög press och lyckades vinna tillbaka bollen direkt. Vi hade då gått fram med lite för mycket spelare och Älvsjö kunde anfalla med ett spelarövertag och lyckades peta in en ledningsboll lite för enkelt. I den period som följde efter målet var vi "tvåa på bollen" under nästa fem minuter... det kändes en smula trögt. Älvsjö pressade på och fick efter fint spel en högerhörna som slogs hårt och mot straffpunkten. En Älvsjöspelare gjorde sig fri från sin bevakning och kunde direktskarva bollen i burgaveln. Nu var det både trögt och tungt men så hände något... tuffare inställning i närkamperna och ett högre bolltempo gjorde att vi flyttade fram positionerna och vann fler dueller över hela planen.

Efter en fin brytning i höjd med eget straffområde drev vår ena back upp bollen på vänstersidan. Fina positionsbyten gjorde att hon kunde ta bollen ända ner till Älvsjös straffområde och placera in reduceringen. Nu var vi på gång igen. Någon minut senare vann vi bollen på mitten igen. Utspel på högerkanten och fint inlägg till forward som skarvade vidare till en helt fri vänsterytter. Lite väl osjälviskt försökte hon spela tillbaka igen men passningen bröts. En sådan passning som om den gått fram hade bedömts som genialisk men som när den bröts bara blev "en passning för mycket"... Momentum och initiativ hade i alla fall gått över till Ängby.

I halvtid var det flera spelare som sa att de känt sig sega i början men att de nu kommit igång och det visade de verkligen i andra halvlek. Under de första tio-tolv minuterna var Älvsjö inte över på vår planhalva mer en någon enstaka gång. Vi kom omväxlande på höger och vänster sida och hade flera fina avslut från lite distans. Flera gånger stoppades skotten av Älvsjös målvakt men vi var först på returerna ändå. Tyvärr blev avsluten lite för lätta eller så gick de en bit utanför. Jag räknade till minst fem distansskott som gick på mål och åtminstone fyra fina inlägg från framförallt högerkanten, men det var på en framspelning från vänstersidan som den stora chansen kom. Fint inspel till vår topp som smekte iväg bollen vid sidan av Älvsjös utrusande målvakt. Den var på väg mot mål men hade lite högerskruv och tog i stolpen och returen gick precis utanför... igen!

Älvsjö lyckades under en period lyfta spelet och kom i några två-mot-en lägen men utan att det blev riktigt farligt. I slutet av matchen pressade vi på ytterligare och skapade några fina chanser - både mitt framför mål och efter inlägg eller inspel från kanterna. En boll som rensades bort av Älvsjös försvar fångades upp av vår högerback som fick fin träff. Älvsjös målvakt fick fingrarna på bollen och styrde den precis utanför stolpen till en hörna. Hörnan var bra slagen men som så många gånger denna säsong nådde vi inte riktigt fram till bollen i straffområdet och bollen hanns upp först vid den andra sidlinjen.

Tyvärr lyckades vi inte kvittera matchen, vilket jag tycker att vi minst var värda efter andra halvlekens spel. Nu återstår det två 9-mannamatcher denna säsong och kan vi börja dem så som vi spelade andra halvlek så har jag goda förhoppningar att resultaten kommer vara roligare än efter dagens match... som sagt tidigare - spelet finns där!

Vid en solig sidlinje,
Pelle

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub