F05

Stark insats i två matcher som gav två vinster

Publicerad 2019-05-12 20:47
Efter en vädermässigt tveksam förmiddag sken solen ikapp med F05:s spelare på Ängby IP under och efter matchen mot Kungsängen. Säsongens första vinst kunde bokföras på kontot.

Ett tufft schema väntade flertalet av spelarna med match mot Kungsängen 13:30 följt av F04-match mot Viksjö 16:30. Skulle de orka? Skulle de mentalt hålla igen för att orka? Men som de gjorde det - vinst i båda matcherna efter stort och fint spel!

Det nya tre-perioders-systemet gav oss två medvindsperioder idag och även om vinden mojnat rejält i tredje perioden så hade vi fördel av det. I matchinledningen pressades Kungsängen tillbaka och vi ägde mittfältet. Fint spel på båda kanterna gjorde att Kungsängen tvingades till ett tillbakaspel till egen målvakt och vi tilldömdes en indirekt frispark precis utanför straffområdet (egentligen borde frisparken ha slagits från där målvakten tog upp bollen men här gör domare uppenbarligen lite olika). En liten petning och ett vänsterskruvat skott i bortre krysset. Ledning!

Det fina spelet fortsatte och vi hade flera genomlöpningar centralt och på kanterna. Flera gånger hade vi avslut precis utanför eller över och många gånger ledde det till hörnor. Vi slår hörnorna bra men har fortfarande förtvivlat svårt att få någon kroppsdel på bollen när den passerar straffområdet. Vi borde helt enkelt ha gjort ytterligare något mål på alla våra hörnor. Men vi spelade fortsatt mycket bra och i en omställning kom vår topp loss helt från sin bevakning och på den smörpass hon fick från mittfältet kunde hon peta in den andra bollen bakom Kungsängens målvakt. Vi ledde rättvist med två bollar.

I första pausen försökte vi ställa in oss på att det fortfarande stod 0 - 0 och att det var mycket fotboll kvar att spela. Det är lätt att säga men svårt att leva upp till. Kungsängen kom ut mycket hungrigare (och med vinden i ryggen) och vi backade hem mer och mer. Efter ett tag hade vi både mittfält och backlinje i eget straffområde och Kungsängen pressade igenom en boll på vår högersida som slank förbi både back och målvakt. Bollen dansade på linjen innan vi kunde rensa bort den från straffområdet. Kungsängen ropade på mål och kanske var bollen inne men det var omöjligt att avgöra från sidlinjen. I anfallet därefter landade vår målis olyckligt och vred till högerfoten. Hon försökte tappert spela vidare men bara någon minut senare stod det klart att det inte gick. Målisbyte - en ytterback fick hoppa in och så förlorade vi "inkastvapnet" på ena sidan i alla fall.

Kungsängen fortsatt att pressa oss och det gick inte bättre än att de lyckades få till en perfekt lobb från fyra-fem meter utanför straffområdet som seglade in strax under ribban. Reducerat och ännu lite mer stressat från vår sida, men så hände det något. Vi lyfte spelet och kom upp högre i planen. Pressade Kungsängen istället för att bli tillbakapressade och kom fram både på kanterna och i mitten igen. Några riktigt fina bollar från ytterbackar in i straffområdet där vår forward sprang sig fri och kom till avslut. Tyvärr var siktet inställt lite högt och avsluten gick "rätt i sida men fel i höjd" vid två, tre tillfällen. Spelet och antal chanser var i alla fall utjämnat och vi gick till en andra periodvila med en god känsla.

Samma snack... "det står 0-0 nu kör vi"... denna gång funkade det betydligt bättre. Vi vanna i stort sett varje närkamp över hela planen och spelade oss till chans efter chans. Några nästan helt fria lägen i mitten kunde, eller borde, ha resulterat i mål men Kungsängens målvakt var med på noterna varje gång och nöp bollar framför fötterna på framrusande Ängby-tjejer eller petade ut dem till hörnor eller inkast. På hörnorna kom vi bättre till än i första perioden men återigen stoppades vi av Kungsängens målvakt. I mitten av perioden vinner vår högerback en duell mot sin motståndare och spelar upp bollen utmed sidlinjen. Högeryttern förlänger med en snabb passning till en avancerande mitt-mitt som går förbi en spelare och serverar vår vänsterytter en närmast perfekt boll. Och hennes tillslag är också i det närmaste perfekt. En sträckt vänstervrist rakt i burgaveln och så leder vi med två igen.

Under återstoden av matchen har vi fler lägen att göra ytterligare något mål men det är ändå Kungsängen som får in en sista boll med drygt fem minuter kvar av matchen. Det var inget läge eller farligt skott. Det var tyvärr en felplacerad målvakt... det blev snarare en komisk situation även om det förstås kändes onödigt - speciellt för vår "nya" målvakt som i övrigt gjorde en riktigt bra insats. Nu spelade det ju ingen roll för resultatet och kanske var det medflytet Kungsängen skulle ha istället för den boll som kanske var inne redan i början av andra perioden...det brukar ju jämna ut sig med tur och otur.

Summerat så var det en riktigt bra insats med fint spel över hela planen. Vi skapade många fina chanser och anföll både centralt och via kanterna. Försvarsmässigt stoppade vi, med undantag för första delen av andra perioden, Kungsängen effektivt och väl före eget straffområde... och vi vann de allra flesta närkamperna mot, i många fall, större spelare - Stark insats! Och inte blev söndagseftermiddagen sämre av att de flesta efter bara någon timmes vila spelade med F04 mot Viksjö och även där inkasserade säsongens första vinst. Många somnar nog ovaggade ikväll efter nästan tre timmars effektiv speltid... och med två värmande vinster!

Vid säsongens första Ängby IP sidlinje,
Pelle

Md adidas
Md ica bromma logo  1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub