F05
Hemsida

Tredje raka uddamålsvinsten

Publicerad 2019-05-19 17:02
Återigen en start kämpainsats som även denna gång gav en uddamålsvinst. Denna gång mot Ekerö i lite kvavt väder på Träkvistavallen. Ekerö var starkare i början men under större delen av matchen höll vi spelet på deras planhalva och när vi summerade matchen var det en rättvis seger.

Efter en lite loj eftermiddagssamling på fina Träkvistavallen kom uppvärmningen snart igång med de vanliga rutinerna och sakta men säkert började vi komma i "match-mode". Men när matchen drog igång var Ekerö lite hungrigare och satt upp ett högt tempo. Vi lyckades inte få fast någras bollar på deras planhalva utan de tilläts ta emot och vända ner mot vårt försvar gång efter gång. De kom dock inte till mer en något enstaka riktigt farligt avslut. På en hörna hade de en giftig nick strax över ribban. Ju längre perioden gick desto mer flyttades spelet upp på Ekerös planhalva, men inte heller vi skapade några riktigt kvalificerade lägen. I första periodpausen stod det således rättvist 0-0.

I andra halvlek började vi pressa högre upp och våra backar fick mer tid att avväpna mer och mer ensamma anfallare från Ekerö. Vi kunde vända spelet och sätta mer press på dem och vann många inkast och några hörnor. Hörnorna plockade Ekerös storspelande målvakt dock enkelt ner - varje gång - och våra inkast var långa och fina men vi stod nästan varje gång lite på hälarna och bakom Ekerös försvarare. Vi manade på varandra och vid ett inkast vann vi bollen i straffområdet. Bollen spelades tillbaka till offensiv mittfältare som i sin tur kunde frispela vår forward. Det var nog varken det hårdaste skottet eller den svåraste placeringen utan bollen rullades ganska enkelt in till vänster om Ekerös målvakt. Efter målet hade vi ytterligare några fina spel på båda kanterna och vid ett tillfälle borde det nog varit straff då alla såg att bollen styrdes ner med armen av en Ekerö-försvarare, men domaren friade.

Till denna match hade vi två avbytare men den ena fick problem med knät och kunde inte fortsätta spela efter första perioden. När en av våra mittfältare vändes över ända i en närkamp gjorde hon illa handleden. Under slutet av andra perioden och en bit in i tredje hade vi alltså inga spelare att byta med. Men efter en halv rulle tejp på handleden kom mittfältaren tillbaka i spel och vi kunde vila en spelare i taget, vilket behövdes.

Tredje perioden fortsatte spelmässigt på samma sätt som den andra. Vi vann många kamper på mitten och försvarade oss mycket bra när Ekerö kom till anfallsförsök.Backarna vände ut bra och kunde ofta spela upp utmed sidorna eller med längre bollar in mot Ekerös straffområde. Vi kom till hyfsade avslutslägen och sköt några riktigt bra skott. Vid ett tillfälle träffades ribban från precis utanför straffområdet. Ekerö grävde djup och hittade nya krafter. De kom upp några gånger på deras högersida och spelade till sig en hörna. Återigen lyckades de få till en riktigt farlig nick en bit över ribban. I anfallet därefter kom de på sin vänstersida och spelade in en fin boll i mitten där deras topp bara hann med att styra bollen som gick en bit utanför stolpen. Hade hon fått "mer fot" på bollen kunde det mycket väl ha varit kvitterat.

Under matchens sista tio minuter spelades matchen på Ekerös planhalva igen. Efter fint kantspel fick vi hörna från vänster. Denna gång nickförlängdes bollen förbi Ekerös målvakt och vi gjorde sånär vårt andra mål. Bollen gick retfullt någon centimeter framför tån på vår anfallare som bara hade en halvmeter till linjen och ett helt öppet mål. Vid sidlinjen hade vi nästan börjat jubla redan. På nästa hörna touchade bollen en Ekeröförsvarare och rullade fem centimeter utanför stolpen. Kort därefter blåste domaren för full tid... tredje raka vinsten!

Nöjda tjejer efter ytterligare en seger.

En riktigt kul match med, bortsett från första tio minuterna, en klar dominans av Ängby. Stabilt målvakts- och försvarsspel, bra kamp på mittfältet, fina löpningar på kanterna och några riktigt fina avslut. Det vi kan förbättra är att bli lite mer distinkta i passningarna - de är fortfarande lite för korta och "veka" - och att komma till lite snabbare avslut. Tack för god match Ekerö - Grattis Ängby! Nästa helg har vi två hemmamatcher igen.