F05
Header fotboll

Välspelad match mot BP men tyvärr förlust

Publicerad 2017-09-18 09:39
Lokalderby mot BP betyder alltid mycket kamp och denna lördagsmatch var inget undantag. Tyvärr höll det inte hela vägen men jag kan med stolthet konstatera att spelet finns där och det var bara tillfälligheter som avgjorde.

Till skillnad mot många av våra tidigare matcher under säsongen började vi denna gång i ett högt och bra tempo och hade efter cirka fem minuter ett fint läge på högerkanten. Inspelet nåddes bara med en tå och det blev liksom inget riktigt avslut. En stund senare kommer BP i ett anfall på vår vänsterkant och skottet tippades till en resultatlös hörna. Matchbilden stabiliserade sig senare till en mittfältskamp. Båda lagen spelade bra och stängde varandra effektivt. De få gånger BP lyckades komma förbi mittfältet pressades de ut mot kanterna. BP lyckades dock med samma medicin mot oss så det skapades inte så värst många farliga chanser av något lag. Men så lyckades vi få igenom en djupledsboll i mitten. Vår forward kom lite ur vinkeln men spelade fint snett bakåt till offensiv mitt som sköt direkt. Skottet gick dessvärre en liten bit utanför målvaktens högra stolpe men nu hade vi lite övertag. Några minuter senare blåste domaren för halvtid.

Andra halvlek började som den första slutat så det var lite förvånande när ett inlägg från BPs vänsterkant damp ner i vårt straffområde. Där var BPs forward lite mer på hugget än våra spelare och så hade de tagit ledningen. Det fina spelet och mittfältskampen från första halvlek fortsatte men både vi och BP började bli lite tröttare så det släpptes till lite fler chanser åt båda hållen. BP kom i en attack på vår högerkant men deras framfart stoppades resolut av vår högerback som slog en fin boll utmed sidlinjen. Högeryttern släppte den förbi sig och slog sin försvarare i en löpduell ner mot kortlinjen. I höjd med straffområdet slogs ett fint inlägg till vår topp som på halv-volley kunde trycka in kvitteringen otagbart för BPs målvakt.

I det här läget av matchen kändes det som om det skulle tippa över till vår fördel. Ängby pressade och vann fler dueller på mitten och hade den ena halvchansen efter den andra... men de var aldrig riktigt heta. Närmast var ett skott som gick mot krysset men som BPs målvakt fick fingrarna på och tippade till hörna. Cirka 15 minuter in i halvleken kom BP återigen i en attack på vår högersida och denna gång slogs en närmast perfekt boll till en helt fri spelare på straffpunkten. Hon gjorde inget misstag och så hade BP tagit ledningen.

Trots många avbytare så orkade vi inte lyfta oss ytterligare en gång i denna tuffa men justa match och i en ansträngning att ändå komma till anfall gick vi bort oss på en retur och BP kunde lobba in ytterligare en boll. Men summerat så tycker jag ändå att vi spelade riktigt bra. Vi spelade oss ur svåra situationer istället för att bara tjonga iväg bollarna, vi hade många fina kombinationer på mitten och nyttjade bredden på ett fint sätt. Våra hörnor och inlägg var alltid farliga, dock behöver vi bli "hungrigare" i straffområdet då flera bollar precis som tidigare gick rakt igenom istället för att på något sätt stötas mot målet.

Våra ungdomstränare, Freddi och Nora, var också med vid sidlinjen och noterade moment som vi behöver träna mer på vilket de kommer bygga in i torsdagsträningarna framöver. De var dock väldigt imponerade över det sätt vi spelade på generellt och den kämpaglöd som hela laget utstrålade.

Vid en Ängby-sidlinje,
Pelle

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub