F05

Vinst i säsongens första match

Publicerad 2018-03-18 18:54
Säsongens första match var en träningsmatch tillsammans med F04 som spelades i strålande sol (och kyla) mot Vasalund F04/F05 på Skytteholms IP i lördags morse.

Tidigt i lördags morse samlades 10 spelare och på Skytteholms IP för träningsmatch mot Vasalund. De 10 spelarna blev till slut 11 då vi lyckades jaga rätt på en som tagit miste på tiden så till en något försenad matchstart hade vi fullt lag - dock inga avbytare. Planen på Skytteholm är uppvärmd och det var tur för när vi satte oss i bilen för att åka dit nådde termometern inte högre än till minus 11 grader. Solen gjorde sitt och efterhand steg temperaturen grad för grad men hela matchen spelades i minusgrader.

Direkt efter avspark rullade vi runt bollen inom laget och gick efter en stund till anfall på högerkanten. Efter fint spel fastnade vi dock nere mot kortlinjen. Tillbakaspel ända till egen backlinje följde och så gick vi framåt igen på vänsterkanten. En liten stund in i halvleken utkristalliserade sig en matchbild som innebar att Ängby ägde spelet och att det var förlagt till Vasalunds planhalva - och efter cirka 5 minuter fick vi utdelning på ett mycket fint samspel på vänsterkanten. En välplacerad bredsida till höger om Vasalunds målvakt och Ängby hade tagit ledningen.

Vasalund lyfte spelet och kom i några halvchanser och hade sin dittills bästa chans i efter en lång löpduell med vår högerback. Skottet var välplacerat men hade lite för låg fart så vår målvakt lyckades sträcka ut och nypa bollen. Några minuter senare kom Vasalund fram i mitten och placerade ett skott invid vår vänstra stolpe och så var det kvitterat. Ängbys fina spel kom tillbaka och bara några få minuter efter Vasalunds kvittering spelades bollen från centralt mittfält ut till en i stort sett fri mittfältare... en "tvåfotare" senare satte hon skottet helt otagbart och så var vi i ledning igen.

I halvtidspausen satt vi på filtar i solen - ingen ville vara i skuggan för där var det riktigt kallt. Några byten kunde vi ju inte göra (vi hade ju inga avbytare...) men däremot bytte vi några positioner.

I andra halvlek tog Ängby över spelet än mer och under stora tider släpptes inte Vasalund över mittlinjen. När de kom fram stoppades de av resoluta backar och fina triangelspel. Offensivt kom vi till flera fina lägen och några riktigt giftiga hörnor men det dröjde cirka 10 minuter tills dess att vi utökade ledningen. I ett samarbete mellan central mittfältare och vänsterytter friställdes den senare med öppet mål... där hade inte ens jag missat! Några anfall senare spelades bollen in till toppforward som "väggade" tillbaka bollen till en fri mittfältare. Skottet gick från straffområdeskanten direkt in i bortre burgaveln. Och som grädde på moset petade vi in ytterligare en boll med några minuter kvar på matchuret...

En skön seger men framförallt ett riktigt bra spel. Mycket rörelse och många fina kombinationer gjorde att vi nästan alltid hade en fri spelare att lägga bollen till. Det bådar gott för Sanktan-säsongen!

Vid en kylslagen sidlinje,
Pelle

Md ica bromma logo  1
Md adidas
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub