F05

Fint spel i säsongens sista Sankatnmatcher

Publicerad 2017-10-01 14:10
Sista Sanktanhelgen för säsongen bjöd på två 9-mannamatcher - en knapp förlust och en klar vinst... och framförallt otroligt bra spel!

Tyvärr hade jag inte möjlighet att närvara på lördagens bortamatch mot Kallhäll men har fått rapporterat att det var en välspelad match med mycket ställningskrig över hela planen. Det var en sådan match där tillfälligheterna avgjorde. Kallhäll petade in en boll i andra halvlek när vi i anfallet före hade prickat ribban. Kallhäll hade några ytterligare chanser och vi hade några bollar som dansade på mållinjen. Speciellt efter några fint slagna hörnor... men bollen ville inte gå vår väg så matchen slutade med en uddamålsförlust där oavgjort nog hade speglat matchbilden bättre.

Söndagens hemmamatch mot Bollstanäs fick en lite lustig inramning. Bollstanäs hade endast sju spelare när matchen enligt spelprogrammet skull starta. De hade råkat ut för några återbud och hade nästan samtidigt en annan match i Sollentuna. Efter lite förhandlande med domaren lyckades vi skjuta på matchstart nästa 20 minuter för att ge Bollstanäs möjlighet att få fram några ytterligare spelare. Matchen startade ändå med endast sju Bollstanäs-spelare men ytterligare tre spelare anslöt mitt i första halvlek.

Av förklarliga skäl hade Ängby det mesta av spelet men Bollstanäs försvarade sig bra. Jag tror tjejerna kände sig lite för säkra för att gå för fullt mot endast sju motståndare. De riktigt klara chanserna kom först efter cirka tio minuters spel. En fin boll slogs i djupled från mittfältet och vår vänsterytter kom fint i luckan mellan Bollstanäs backar och sprintade mot en bollen i straffområdet. Bollstanäs målvakt var dock snabb att uppfatta situationen och det hela slutade i ett motlägg med en boll som gick rakt upp mot skyn.

Spelsekvens med fint utspel till höger och löpning i mitten.

Någon minut senare vanns bollen igen på mittfältet och spelades fram mot straffområdet. Denna gång gjorde sig vår topp fri från försvaret, hann upp bollen och fintade två spelare innan bollen kunde placeras (tå-fjuttas) vid sidan om Bollstanäs målvakt. Efter ytterligare cirka fem minuter kom vi återigen loss i mitten och bollen spelades på ytan för vänsteryttern att löpa på. Inlägget togs emot och ett snabbt avslut följde. Bollstanäs målvakt reflexräddade men inte bättre än att bollen gick ut till vår högerytter som fint följt med in i straffområdet. Hon kunde enkelt placera in bollen i ett i stort sett öppet mål.

I halvtid var alla överens om att bara fortsätta som vi börjat. Nyttja planens bredd, spela på fria ytor och gå med full kraft in mot straffområdet. Flera tjejer tyckte att Bollstanäs var tuffa i närkamperna men Freddi gav några tips om hur man ska stå och göra för att gå vinnande ur närkamperna... "låg tyngdpunkt, böjda ben så kan de putta hur mycket de vill..."

Tips från Uffe, Jonas och Freddi under halvtidsvilan.

I andra halvlek kändes det som om Ängby lade i ytterligare en växel. Det var jättefint och säkert spel över hela planen. Långa öppnande passningar varvades med småfinurliga finter och dribblingar. Försvaret följde med upp och stoppade allt som oftast Bollstanäs runt mittplan. De få gånger de kom längre in på vår planhalva jobbade hela laget med hem så försvararna hade många alternativ att spela upp på när de återvunnit bollen.

Efter en sådan vändning spelades bollen från mittback till vänsterback som i sin tur spelade upp på vänsteryttern. Hon löpte fint men kom inte riktigt loss från sin försvarare och tvärstannade. Tillbakaspel till backen som slog ett fint inlägg över hela straffområdet till högeryttern. Halv-volleyträff och upp i målvaktens vänstra kryss... inte hårt men välplacerat och direkt. Det gick riktigt fort. Våra avbytare missade nästan att vi gjort mål.

I ett av få anfall från Bollstanäs, några minuter senare, styrde vi ut bollen till hörna. Hörnan var fin slagen och utan att vi var så värst attackerade sparkade vi bollen lite snett uppåt och mot eget mål... bakom ryggen på vår målvakt som inte hann komma runt och mota ut den. Bollstanäs hade reducerat.

Men det kändes ändå att vi hade kontroll på utvecklingen. I den tiominutersperiod som följde hade vi säkerligen sju riktigt fina chanser och vi spelade otroligt fin fotboll. Långa bollar, korta passningar, press och understöd, inlägg, avslut, brytningar... allt satt som en smäck! Med fem minuter kvar av matchen spelades bollen, för vilken gång i ordningen minns jag inte, ut till vår vänsterytter. Ett hårt och halvhögt inlägg friställde vår högerytter och ytterligare en gång behövdes bara en bredsida för att utöka ledningen. Herrarnas A-lag hade då börjat värma upp för sin seriematch och de applåderade vårt fina spel.

Några minuter senare blåste domaren av matchen... Jag tror att detta var säsongens bästa match sett till spelet. Speciellt andra halvlek var otroligt bra och det är väl en perfekt avslutning på en i övrigt bra säsong!!!

Glada tjejer efter ytterligare en välspelad match... som gav en vinst!

Nu återstår det några träningar och en hemma-cup den 22/10 där vi tillsammans med F04 ska spela 11-manna... Kallelse kommer inom kort,

Vid ytterligare en solig sidlinje,
Pelle


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub