F05
Hemsida

Kort om folk i helgens matcher

Publicerad 2017-09-03 23:12
Två matcher i Sanktan där vi "tvingades" låna in spelare för att få fullt manskap då många spelare hade andra aktiviteter. Trots resultaten (två förluster) så har vi ett bra grundspel och en otroligt kämparglöd.

Den gångna helgen har många av våra F05-tjejer varit upptagna av annat än fotboll vilket betytt att vi endast kunnat mönstra 6-7 "ordinarie" spelare till helgens två matcher - ganska tufft utgångsläge alltså!

På lördagen, på Ängbydagen, ställdes vi mot Sundbyberg hemma. Våra matcher mot Sumpan är i stort sett alltid jämna och spännande men denna gång var Sumpan numret större än vad vi var. Kanske berodde det på att vi endast hade sex F05:or till start. Vi lånade in tre F06:or, vilka gjorde väldigt bra ifrån sig - ingen skugga alls över dem snarare tvärtom. Men det syntes klart och tydligt redan från start att vi inte var tillnärmelsevis så samspelta som Sumpan var. Direkt på avspark hamnade vi under press och tvingades ge bort en hörna. Hörnan i sig gav ingen farlighet men vi fick inte bort bollen från eget försvarsområde och en ensam Sumpan-spelare, omgiven av tre Ängby-tjejer, fick enkelt peta in ett ledningsmål efter endast 45 sekunders spel... tung start!

Vi lyfte spelet och fightades bra på mittfältet, men lyckades inte komma längre än till Sumpans straffområde. De lyckades gång på gång komma igenom på kanterna med farliga inspel. I slutet av första halvlek missade vi att följa med hem på vår högerkant när Sumpan anföll på vänsterkanten. Två Sumpanspelare kom därför helt fria och gjorde inte något misstag.

Andra halvlek började bra och vi lyckades pressa på. Efter fint spel på mitten spelades bollen ut på högerkanten och ett fint avslut tippades till hörna av Sumpans målvakt,. Tyvärr gav hörnan ingen utdelning och Sumpan lyfte spelet igen. En långboll från deras försvar möttes av en klart offsidestående forward, men situationen bedömdes inte på samma sätt av domaren. Helt fri kunde hon därför placera in ytterligare en boll för gästerna. I det efterföljande anfallet hade vi en bra chans att reducera men avslutet blev en smula för tamt och kunde motas av Sumpans målvakt. Luften hade nu liksom gått ur oss med mindre än fem minuter att spela så orkade vi inte riktigt kämpa i alla närkamper vilket gjorde att Sumpan lyckades flytta hela matchen till vår planhalva under den återstående matchtiden.

Med tanke på att vi hade ett "ihop-plockat lag" tycker jag att vi visade på att det i Ängby finns många individuellt duktiga spelare men det är svårt att spela bra mot ett kollektiv som känner varandra bra och som utnyttjar de chanser de får. En tung förlust...

På söndagen ställdes vi mot Spånga borta. 7-manna match så inte lika hårt drabbade av att många var borta på andra aktiviteter. Vi startade i ett rasande tempo och lyckades efter några minuter ta ledningen efter fint spel på vänsterkanten. Kanske tyckte vi att det gått för lätt för vi slog av på tempot betänkligt och lät Spånga komma i flera farliga anfall på både kanterna och i mitten. Under de följande tio minuterna räddades vi av en storspelande målvakt som helt orädd stoppade den ena klara chansen efter den andra! Men det höll inte längre än till den 15:e minuten då Spånga kom med tre (!) spelare helt fria på vänsterkanten. Fint samspel och en enkel bredsida i mål.

Det kändes ändå bra på sidlinjen. Direkt på avspark spelades bollen via back och ytter in till vår forward som skickade iväg en projektil - mitt på stolpen. Returen täcktes ut till hörna. Hårt slagen skruvades hörnan i ribban och ut till inspark.Vi höll en fortsatt hög press och kom runt på båda kanterna och efter ytterligare några minuter var det dags att markera revir igen - hårt skott i den andra stolpen. Några centimeter mer till vänster och vi hade varit i ledningen. Men mitt i all press kom Spånga i en kontring som ställde oss fullständigt och återigen var de loss med tre spelare mot vår ensamma målvakt. Deras ledningsmål kom väldigt förvånande. Och som om det inte vore nog med det så snappade Spånga upp bollen på avspark och spelade fram till sin forward som vackert släppte bollen bakåt till mitt-mitt som "tåfjutt-lobbade" in ytterligare en boll.

I halvtid var det trots underläget lugnt - Det här vänder vi! Första fem minuterna i andra halvlek tillät vi inte Spånga att komma över halva plan. Vi vann bollar på alla positioner och kom som så många gånger tidigare fram till straffområdet, men lyckades inte får till några farliga avslut. Flera gånger spelades bollen lite för brant eller lite för kort vilket gjorde att chanserna uteblev. Vi hade under en sekvens hörnor från både höger och vänster. Den ena nickades precis över och lite senare gick nicken rakt upp istället för på mål. Och så tappade vi bollen på mitten... Framspelning till forward som touchade bollen som med knapp styrfart rullade över/förbi hemåtjobbande försvarare in i mål. Nu var det tungt - men ingen tänkte ge upp.

Men med en kraftansträngning lyckades bollen vinnas på mitten och spelas ut på vår vänsterkant. Ytter "gjorde" sin spelare och drev på mål. Med en yttersida placerades bollen mellan målvakt och stolpe. Spånga spelade av efter målet och etablerade tryck långt ner på vår högersida, men utan att skapa någon egentlig farlighet. Efter en säker brytning spelades bollen från höger försvar via mitten ut på vänsterkanten och direkt in i mitten. Vår topp kunde enkelt kunde runda sin back och placera in ytterligare en boll. Nu var vi verkligen på gång... men tyvärr räckte inte tiden till och domaren blåste av för full tid bara sekunder efter avspark.

Summerat så tycker jag att vi gjorde en okej insats givet förutsättningarna och vi borde nog fått med oss ett oavgjort resultat i den andra matchen, men nu föll det sig inte så och då får vi ta med oss de individuella insatserna istället. Bra målvaktsspel (trots resultaten), många som "tvingats" spela i ovana positioner och gjort det bra, inställningen att kämpa tillsammans samt för varandra och sist men inte minst så finns det en god "återväxt" i våra F06:or. Både Sumpans och Spångas ledare prisade vårt sätt att kämpa och spela juste fast resultaten gick emot oss!

Ett speciellt tack till alla "inlån" som stöttade och hjälpte oss i helgen - ni vet vilka ni är och jag är otroligt tacksam att ni ställde upp!