F05

Tisdagsmatch borta mot Bele Barkarby... och en ny vinst!

Publicerad 2019-05-14 22:49
I en fin men något kylslagen vårkväll på Veddestavallen värmde våra F05:ors spel och kämpaglöd. Mål i matchminut ett och sedan kamp hela vägen till domaren blåste för full tid.

Matchupptakten började redan vid lunch för min del då några sjukdoms- och skadeåterbud droppade in. Under en del av dagen såg det ut som vi kanske skulle behöva spela matchen utan avbytare eller med halvskadade spelare som kortare avlastning. Men det ordnade sig med stöd från både F06 och F04 - Tack!.

Uppvärmning på riktig gräsplan följt av spel på konstgräs... hmmm... jag hade föredragit det omvända men tjejerna var nöjda ("Det är ju superjobbigt att spela på gräsmatta..."). Nåväl. Matchen sparkades igång några minuter senare än utsatt tid och det verkade som Ängbys tjejer väntat mest på att komma igång. Direkt på avspark och med vinden i ryggen gick vi till anfall och kom till ett bra läge, men skottet styrdes undan av Beles målvakt. Vi vann bollen på mitten igen och gick fram ytterligare en gång. Denna gång placerade vår topp bollen hårt och säkert i nätet. Det hade inte ens gått en minut och vi var i ledning. Hur skulle detta sluta? Beles tjejer hanterade dock, den för dem, dåliga starten bra och flyttade successivt fram positionerna. Fortsättningen av perioden utvecklade sig till en kamp på mittfältet. Vi vann matcherna i matchen oftare än Bele och spelet var mestadels på mitten eller på Beles planhalva men vi kom inte till lika farliga lägen som under inledningsminuten. Mot slutet av perioden hade vi både långa fina inkast i straffområdet och hörnor som blev riktigt farliga. Vid en av hörnorna träffade dock bollen huvudet hårt på vår nyligen inbytta topp som blev en smula groggy. Och bara sekunder senare fick en annan spelare utgå med andningsbesvär... Nu var det slut på avbytare men vi redde ut det till periodvila.

I andra perioden kom Bele ut lite tuffare och flyttade fram spelet. De kom fram på kanterna men lyckades inte oro med inlägg eller skott utan blev styrda ut till hörnorna där vi ganska enkelt avväpnade dem. Men de hade flyttat upp sina positioner så vi kom inte heller fram till lika många farliga lägen som i första perioden. Utan avbytare blir det tungt att jobba hårt både defensivt och kunna ställa om till offensivt spel. Flera gånger vann våra ytterbackar sina dueller och slog bollar på ytorna framför yttermittfältarna. Tyvärr var bollarna lite för bra för vår ork just då och vi kunde inte följa upp med yttrar som drev vidare. Vårt centrala mittfält gjorde dock ett jättejobb i att hålla bollen och ge resterande lagdelar möjlighet och tid att komma upp eller tillbaka i position. Mot slutet av perioden hade vi några riktigt fina halvchanser men inte heller vi satte deras målvakt på några egentliga prov.

I tredje perioden skulle vi ha medvind igen. Nu hade det blivit ganska kallt och flera tjejer frös under periodvilan. Några underställströjor åkte på... Tredje perioden liknade under stor del första perioden. Vi pressade och hade spelet mer på Beles planhalva än på vår egen. Våra avbytare hade också kvicknat till så nu kunde vi gå runt på elva spelare igen. Det var välbehövligt för vi började få lite tunga ben på flera håll. Mot mitten av perioden hade vi en mycket bra period med bra djupledslöpningar och nästan fria spelare. Vi spelade till oss några hörnor och bra inkastlägen där löpningarna i straffområdet såg bättre och bättre ut för varje gång. Vid någon av dessa chanser borde vi nog petat in en boll till, men det spar vi till helgen. Bele forcerade i slutet och kom till några avslut men de tog dem från för långt håll så det var egentligen inga problem för vår målvakt att fånga in de bollarna. Under en sekvens hade Bele tre hörnor på raken och då var det lite puls... men ett stabilt försvarsspel hindrade alla försök till farliga avslut. På en lång utspark någon minut senare kom vår topp helt fri. En högt studsande boll sökte hennes arm och domaren blåste för hands i samma stund som hon rullade in bollen i mål. Det var nog riktigt då armarna inte var i "en naturlig position" men...


Tjejerna som gjorde det och två av tre gubbar som manade på...

En riktigt kul match med mycket kämpaglöd. Starkt jobb tillsammans som ett lag då vi hade ont om avbytare. Att vinna är alltid kul men att vinna efter ha kämpat hårt är ännu bättre. Att saker vi tränar på (slå bollar på ytor, rörelse utan boll, platsbyten och att täcka för varandra...) blir mer och mer synligt i spelet är också riktigt roligt. Tack för god match Bele - Grattis Ängby. Ny match på söndag!

Vid en sidlinje i Järfälla,
Pelle

Md adidas
Md ica bromma logo  1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub