Tränarutbildning

Barn- och ungdomsutbildningar (6-16 år)

För dig som är tränare/ledare för 16 år och yngre.

Det första steget för en ledare/tränare blir Grundutbildning (GU), och är den utbildning som en ledare måste genomgå för att kunna gå vidare på de olika fördjupningsutbildningarna. Fördjupningsutbildningarnas innehåll kan du läsa om på respektive sida. En länk till respektive ålderskategori finns längst ned på denna sida.

På Grön-Svart nivå är det obligatoriskt att minst en ledare som står i båset vid matchtillfället skall ha ledarlicens. Licensen erhålls efter genomförd GU och är giltlig i tre (3) säsonger, därefter kan licensen förnyas genom att gå någon av förbundets fördjupningsutbildningar.

Det finns ingen form av valideringsmöjlighet av tidigare utbildningar, innebandyrelaterade eller från andra idrotter.

Grundutbildning - Alla nivåer (6-16 år)
Grön nivå – här utbildar du dig som tränar barn i åldern 6-9 år
Blå nivå – här utbildar du dig som tränar barn i åldern 9-12 år
Röd nivå – här utbildar du dig som tränar barn i åldern 12-16 år

Junior- och seniorutbildningar

SIBF:s utbildningar har en tydlig koppling mot Högskolan och det internationella tränarsamfundet, ICCE:s sätt att "certifiera" kunskap på.
Grundutbildning - Junior- & seniortränare (Webbaserad)
Brun - vänder sig till ledare inom bredd/motion. På seniornivå kan tränare till lag i distriktslagsseriena gälla som en generell bedömning.
Svart/Guld - vänder sig till dig som är ledare för ett junior eller seniorlag med ambitioner på både utveckling och resultat. Ledare för lag i någon av förbundsserierna kan ses som en generell rekommendation.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub