Hemsida

Ängby IF avancerar.

Publicerad 2020-01-21 10:19
4 inramninde guld nummer 3052264
3-4 plusgrader i ett klart Tyresö. Tre poäng och tio bollar i målskillnad skiljde Brommas stolthet Ängby IF och Bergfoten IBK som är hemhör så långt söder ut att Södermanlands Innebandyförbund hört sig för om Div. 4 Mellersta Stockholm är ett tryckfel. Piber i Ängbymålet glömde skorna och kom fram till matchstart, ytterligare en trio starka startspelare befann sig på förlustande resor. Som ni hör, fantastiska förutsättningar inför söndagens returmatch, efter att Bergfoten imponerat i första mötet, förlagt i Stockholms kommun.

Ängby satte fart direkt och efter minuten lyckades nygamla Fjällkedjan trilla in en retur. Ängby fortsatte att föra spelet men utan utdelning. Bergfoten ställde upp med ett tungt lag som stod upp bra. Efter 10 minuter stod dock en bergfotare upp för bra och åkte på 2 minuters utvisning för otillåten trängning. Ängby, som är erkänt vassa i PP behövde inte lång tid för att utnyttja det numerära övertaget. Men bara halvminuten senare ville Bergfoten också visa upp sig. 1-2 efter slarv av de gröna Ängbyspelarna. Resten av perioden tillhörde dock Ängby. Den nykomponerade "kungafemman" bestående av idel kungar, Karl, Karl, Johan, Hendrik och Viktor (som kvalar in via Viktor Emanuel II, Kung av Sardinien) visade på fina upprullnignar. Jens hade vinklat bladet och kunde därför få bollarna i smurfhöjd och bidra i protokollet. 1-5 var ställningen efter 16.16 i första perioden då Bergfoten tvingades till timeout. Uppskruvat tempo och tröstmål från Södermanlänningarna inför periodpaus.

Andra perioden började som första. Avvaktande. Efter 7 minuter knappade dock Bergfoten in. Ett skott från egen tredjedel ställde Piber, som annars var briljant i målet, och ledningen var nere på två bollar. Detta blev dock inte långvarigt. En målkavalkad fördelat på mål i varje byte och 5 bollar i nätet på tre minuter innebar 3-10 till Ängby. Målskyttarna får ni leta upp i protokollet, det vore ett heltidsjobb att hålla kolla på varje matchhändelse från söndagseftermiddagens drabbning i den mycket fina Tyresöhallen. 1000-talet läktarplatser ekade dock tomma då bortapublikens bussar fått vända när de insåg att det var buss som gällde från Gullmarsplan. Perioden avslutades med tre baljor till. En till Bergfoten, två till Ängby, varav ett i PP.

Om de två första perioderna började trevande, var det annat ljud i skällan i tredje. Kungafemman smäller in två, och Eliasson, smäller in en av sina tre kassar med ett stenhårt skott i krysset. Spekulationer om det fanns annat än vatten i den suspekta flaskan han bär med sig. Som alla vet spelar man som bäst med en halv starköl innan för polyestern. Hur som helst, Bergfoten uppskattade inte skönspelet och med 10 minuter kvar får Marcus en rejäl tryckare i ryggen farligt nära sargen. Ingen klagade på de påföljande 5 minuterna på botbänken, utom förövaren själv som trodde tacklingar i hög fart i ryggen var tillåtna. Det hårda spelet fortsatte och Ängby fick möjlighet att spela 5 mot 3 i två minuter. Något som Viktor såg till att förvalta på egen hand. 3 poäng på 1.59. Om Viktor mutat domaren eller faktist gjorde 6+1 som han noterades för låter jag vara osagt. I vilket fall gjorde den unge Gästriken en stormatch. Lite tröstmål släpptes också igenom innan Eliasson lyckades säkra ett hattrick och slutresultatet 6-19 med fyra sekunder kvar.

En innebandylektion av Ängby där 9 av 10 utespelare noterades i protokollet och sex stycken, Viktor, Hendrik, Eliasson, Karl, Ludvig och Max, fick med sig 4 poäng eller mer. Viktigast av allt, 3 pinnar med hem till Ängby och en fjärdeplats i tabellen. Noterbart är den fina form de gröna besitter. 12 poäng på de senaste 5, och 53-26 i målskillnad. Ängbytåget rullar vidare.