GameWeekend - Offensiv Lidingö Hemma!!

Publicerad 2019-11-01 09:09
Md nils
Kl 11 på söndag är det dag för helgens första match. Offensiv Lidingö B gästar Ängby IF A i Grimstahallen. Vi har fått en pratstund med gästernas målvakt Kim Bäck och våran egen Nils Lundberg inför matchen.

Match ‪på söndag morgon‬. Hur är läget i laget?

NL - Skakigt. Max totalitära diktatur med stenhård bestraffning för minsta snedsteg, exempelvis i form av böter vid sen ankomst, har nämligen satt skräck i mannarna.

I övrigt är det ganska bra! I den senaste matchen mot Högdalen var förra årets Ängby tillbaka och det känns som att vi börjar förstå vad som krävs för att överleva i denna svindlade högt belägna division. Hårt jobb på träning och match, lagarbete och ödmjukhet är nycklar framöver, och vi närmar oss.

AF - Jo läget i laget är mycket bra efter en fin säsongsinledning.Vi har så jääävla kul när vi lirar innebandy :)

Kommer matchstarten ‪på söndag morgon‬ påverka formen på spelarna?

NL - Nä, vi är fullblodsproffs.
AF - Jo det kanske inte är den bästa tiden för match. Då i stort sätt hela laget håller på djurgården så vågar jag knappt tänka på vad statusen kommer vara på söndagmorgon ifall de vinner SM-guldet på lördag.Ängby IF - Offensiv Lidingö, Hur tror ni det kommer gå?

NL - Det kommer bli tufft. Lidingö ser starka ut och vi har inte kommit upp i nivå. Allt annat än en 100%-ig laginsats kommer inte vara gott nog. Men levererar vi det kan vi slå alla lag. Kvaliteten besitter vi!

AF - Jo ser man till tabellen och att vi mötte erat B-lag förra året så borde det bli en ganska enkel match. Men jobbet måste göras men jag gissar på vinst med 9-2.

vilket är det bästa laget ni mött än så länge?

NL - Jag tycker fan Bergfoten som vi mötte i premiären påvisade fint spel och var ett bra lagbygge. Även om de bara vunnit en till sedan dess.

AF - Svårt att säga men får nog säga Duvbo var bra men sedan hade även Bergfoten en jävla energi i laget.


Målet som nykomling i serien enligt tränarna va att ligga i toppen av serien vid säsongens slut, hur kommer det gå?

NL - Nä, det ser ju inte ut att gå, det är en tuff serie med många bra lag. Vi får gnugga på match för match istället och tänka överlevnad. Men det är fan nice det med!

Jag tippar på att ni har som mål att gå upp en division, hur långt har ni som mål att få upp B-Laget?
AF - Självklart siktar vi på att gå upp. Vi är dock ett ganska nytt lag som spelar för att det är kul men tror vi skulle kunna klara oss ganska bra i div.3.

Vilka lag tror ni ligger i toppen av serien i vår?

NL - Timrå, Modo och Löven kommer slåss om topp två.

AF - Har trott sen serien börja att det nog bara finns två lag som kommer ligga i topp. Det är vi och så Huvudstaden. Vi möts i sista omgången på vår hemmaplan så förhoppningsvis blir den matchen helt avgörande.


A-Laget har som mål att nå SSL och SM-Guld, ser detta mål nåbart ut?

NL - Nä, inte just nu. Men bowlingsektionen med Bill i spetsen har god chans!

A-Laget ligger i mitten av Div 2. har A-Laget som mål att ta SM guld?
AF - Jo A-laget har legat ett tag nu på den nivån och skulle verkligen behöva ta nästa steg upp till div.1. Kapaciteten på ungdomssidan finns där gäller bara att A laget tar det där sista steget.

Som Junior (Mitten på 90talet) spelade jag i Lidingö IBK och hade Greger Olsson (A-Lagstränaren) som tränare. Han brinner fortfarande för innebandyn och för Lidingö innebandy?
AF - Jo Greger är en legend inom innebandyn både på Lidingö och i hela Stockholm. Han har dock valt att kliva av helt från innebandyn från och med denna säsong och det är ju riktigt tråkigt då alla spelare i vårt lag har haft Greger som tränare i stort sätt under hela karriären.

Till sist vill jag släppa ordet fritt, vad vill du hälsa till publik och motståndarna?

NL - Som alltid: Sök volleyn, jag är ledig på bortre.

AF - Vi hoppas på en trevlig match med mycket mål så publiken blir glada:)


Vi tackar för pratstunden och säger som vanligt, bollen kan rulla igång!!

Kjell Magnusson
Md adidas
Md stiftelsen fair play 1
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub