Inför Högdalens AIS Hemma.

Publicerad 2020-02-14 09:20
Md nils
På söndag är det dax igen. Grimstahallen slår upp sina portar och det väntas ett enormt publiktryck för Ludvig Essebros sista match i Ängbytröjan (För denna gång...). På andra sidan mittcirkeln står Högdalens AIS för motståndet. Vi har fått en pratstund med motståndarnas Peter Flemström och våran egen Nils Lundberg inför matchen. Håll i er nu när Nils bombar!!!

Match i helgen igen, för femte helgen i rad. Bra med matchtätt?

NL - Kan inte bli bättre. Livet på en pinne, Kjell! Hade jag fått bestämma hade vi mött alla lag 3-4 gånger och då hade nog match varje helg krävts.

PF - Schemat är matchtätt och för oss är det ibland en utmaning då många av våra killar i laget även spelar HJ. Vi ser dock att många matcher utvecklar laget som helhet och individuellt medans det i enstaka matcher hade varit lite bättre för matchprestationen med lite färre matcher.

Hur är läget i laget då?

NL - Rekordbra? Truppen blir bara mer och mer konkurrenskraftig och A-laget har 5 raka. Må vara hänt att kravställningen även den är högre än någonsin, men personligen tycker jag det är riktigt härligt att vi är så bra att vi kan ställa krav på varandra och våra insatser!

PF - Läget i laget är bra och vi ser att vi går framåt och som sagt genom att laget troligtvis är det laget med den yngsta genomsnittsåldern per spelare i troligtvis hela H4 serien så känns framtiden för oss ljus. Vi ser fram emot avslutningen i serien samt bygga en bra trupp inför 20/21.

Personligen då, hur är det med Bollarna?

NL - Rekordbra! En framsving mellan bena kan alla behöva då och då. Genuint orolig för Kalle Lundvall i interna poängligan dock, så man sover ju inte så bra om nätterna...

Och på tal om dina bollar, Babyboom i laget. Bör vi utöka Grimstahallen med ett lekrum och barnpassare?

NL - Ja, det är ju underbart att tillväxten för Ängby IF är säkrad tack vare det ack så fertila 2020 vi har framför oss.

Är det förresten nu man "droppar" att man själv också är en del av denna framtidstryggande 2020-boom? Ja, jag tror det, en inför-match-intervju är ju ett så gott tillfälle som något va? Om allt går väl så kan vi nämligen lägga till ytterligare en Ängbylirare till truppen i slutet av Juli. Skål!!

Seger mot Hammarby IF IBF B i senaste matchen, kort reflektion från den matchen?

Bajen verkar hata att spela innebandy och vara fast beslutna vid att dra ned på tempot så mycket som möjligt för att motståndarna ska känna samma depression som de uppenbarligen gör. Och det passar inte oss. Vi vill ha fart.

Vi kommer därför inte alls upp i nivå och är på väg att schabbla bort en annars given vinst. Men - i enlighet med 2020-melodin lyckas vi alla fall spela tillräckligt bra för att vinna, vilket är otroligt skönt. Nu ser vi framåt, fast beslutna om att hitta tillbaka till intensiteten och mördarinstinkten!

Seger mot AIK IBF B senast för er, kort reflektion från den matchen?

PF - AIK matchen blev till sist en vinst med 8-4 och vi gör en bra insats rakt igenom men det skall tilläggas att AIK spelade bra och att matchen var jämnare än vad siffrorna säger.

Vilket lag tycker du vart det bästa ni mött än så länge?

NL - Duvbo. Returen mot dem kommer bli stentuff då de säkerligen är revanschsugna efter vår storvinst i första mötet.

PF - Många lag som vi har mött har lirat bra innebandy i långa delar av matcherna men Huvudstaden sticker väl ut lite extra framförallt på att de har lite extra spets. De har dock ett ganska ojämnt lag mellan deras femmor där andra lag tycker jag ibland har lite mer jämn fördelad styrka på typ två kedjor.

Du leder den interna skytteligan, något som du siktar på att vinna?

NL - Jag siktar allt jag kan, låt det vara känt! Men Kalle kommer ta hem den. Något jag också var fullt medveten om när jag såg till att att tjata hit honom. Så jag är mer än nöjd om jag lyckas komma topp tre... eller nä, topp två är jag nöjd med.

Trea och fyra i Serien just nu, vilka tror ni kommer gå direkt upp och vilka kommer få kvala?

NL - Thorsson har för stort försprång från hösten och kommer klara förstaplatsen.

Kampen om kvalplatsen är legendariskt tight och jag skulle säga att Lidingö, Ängby, Högdalen och Duvbo alla har chansen på den.

Men varje match en must-win för alla, så de som lyckas gå rent kommer ta det. Jag tror det blir vi.

PF - Huvudstaden tar nog uppflyttningsplatsen och de har ett bra lag men hade nog ej haft förstaplatsen om inte Thorsson hade lirat där. Inte så många som har allsvenska kvaliteter som spelar i fyran. Tycker dock att det är bra för publik och spelare att möta/se bra spelare för nöje och utveckling även om det är jobbigt för föreningar som vill uppåt i seriesystemet. Kvalplatsen ligger nog Lidingö bra till för att knipa. Bakom dem så utmanar ett par lag bl.a Ängby och vi själva.

Ängby IF A mot Högdalens AIS, hur kommer det gå?

NL - Förra matchen var en publikfriande fartfylld 6-6-historia där undertecknad fick ett magiskt 7-6-mål på volley bortdömt med 30 sekunder kvar. Det var även vändpunkten för vår säsong då vi endast förlorat mot Thorsson sedan dess.

Så jag tror på en kanonmatch. Jag tror också smågrabbarna i Högdalen passar oss bättre än deppgänget Bajen, så vi tar det. 8-5?

PF - Matchen nu på söndag blir spännande och kan nog sluta hur som helst.

Ludde Spelar sin sista match nu i helgen i Ängbytröjan, Några fina ord till Ludde?

NL - Många fina ord till Ludde. Det är en underbart härlig person och lagkamrat som lämnar oss och jag saknar honom redan. Hans tvångsmässiga grepplindebytebeteende, hans mellanvarv på uppvärmningarna, hans skarpsynta look-a-likes och allt annat kommer lämna ett avgrundsdjupt hål efter sig, och jag önskar honom all lycka hemma i Vännäs och division 5 Norrland.

Till sist vad vill du hälsa till publik och motståndare inför matchen?

NL - MOOOOOOOOOOOOORD!

PF - Hoppas på framförallt en bra och spännande match mellan två bra lag.


Vi tackar Nils och Peter för det.

Då ser vi spännande fram emot matchstart!! Så blås igång matchen.

Kjell Magnusson
Md adidas
Md stiftelsen fair play 1
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub