Hemsida

Intervju med Daniel Lindblom - Det nya HJ lagets tränare.

Publicerad 2021-03-17 11:12
Daniel
Ängby IF gör en satsning för att kunna starta upp ett HJ lag kommande säsong. Ny tränare för det kommande laget är Seniorlagets Daniel Lindblom. Vi har fått oss en liten pratstund med honom.

Ny tränare för Ängby IFs kommande juniorlag, välkommen.

Tack!

Du har varit här i några månader nu som spelare, vad är dina intryck så här långt av klubben?
- Ja men hur kul som helst och få komma till Ängby och börja spela innebandy igen. Klubben har ambitioner och det gillar jag skarpt. Det enda som verkar stå i vägen för att förverkliga en del av dessa ambitioner är corona just nu.

Vet att du och Sportchef Max började tala om dig som juniortränare, hur kom ni in på det?

- Vi har ett gott snack om innebandy generellt. Jag berättade nog för Max hur jag ser på tränarrollen och mitt engagemang i innebandyn. Efter det är det som med det mesta det ena leder till det andra och tillfället gör tjuven.


Nystartat lag med nya spelare, vad blir din största utmaning med detta lagbygge?
- Jag tror väldigt många är sugna på att få spela innebandy och hitta en glädje i det. Vi måste nog börja där och sedan bygga vidare på det. En sak i taget helt enkelt.


Vad har du för innebandybakgrund sen tidigare som kan hjälpa dig tränarrollen?

- I grunden ett jäkla engagemang för innebandy och idrottsrörelsen i stort. En tacksamhet för alla tränare som själva på ideell basis rest land och rike runt, sovit i sovsalar, ordnat med träningar och skjuts. Det engagemanget gav mig något och nu har jag möjligheten att ge något tillbaka. Har nog enda sedan jag själv asvlutande mina NIU studier i innebandy känt att jag vill göra något med den kunskap jag har, både på och utanför innebandyplan.


Har du Några tankar om hur ni ska spela innebandy med dig vid rodret?

- Jag vill spela en smart innebandy som genom en tydlig rollfördelning är enkel att tillgodogöra sig. Det var kanske fina ord men betyder i praktiken att det är tydligt vad som förväntas av en där ute på plan.

Sedan handlar det väldigt mycket om vilken målsättning som grabbarna har med spelet på plan. Min uppgift blir att ge de förutsättningarna för det. När vi landat i det kommer vi nog kunna prata mera detaljer

Första träningen nu på torsdag och som det ser ut nu så är det strax över 10 killar som är anmälda.
Vad kan de förvänta sig av första träningen?

- Som jag var inne på så tror jag det finns många därute som vill komma igång och få spela. Så tänker mig att vi börjar med just det. Spelar innebandy och börjar första träningen i lättsammare form.

Ni har redan fått förfrågningar på träningsmatch, från vilka och hur kommer det gå?

- Det har jag faktiskt mindre koll på. Men de flesta vet vad som gäller från och med dess att den gröna Ängby-tröjan dras på. Vet en inte det ännu har den personen verkligen något att se fram emot!

Sist men inte minst, dina tankar inför kommande säsong?

- Det är många frågor kring corona såklart som snurrar i huvudet men jag ser fram emot att träffa grabbarna och börja planera inför vad som ligger framför oss. Efter detta får vi återkomma gemensamt med vad ni alla kan få förvänta sig av Ängbys nya juniorherrar i innebandy kommande säsong.

Kjell Magnusson
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md rf sisu stockholm vertical color pos rgb 2019
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub