Hemsida

Intervju med Sportchefen.

Publicerad 2020-11-25 09:00
Vi har fått oss en pratstund med Ängby IFs sportchef Max Kjellvestad för att prata lite om klubben, Pandemin och Mördarsniglar.

Hej Max, hur är det med dig?

Det är bra! Mycket att stå i, men inget som är värt att klaga på.

Hur skiljer sig ditt jobb nu under pandemin mot vanligt?
Rent sportsligt så skiljer det inte jättemycket, innebandy är fortfarande innebandy. Det blir ju självklart lite mer fokus på träning då vi för tillfället inte får spela matcher.

Den största skillnaden ligger i att mycket av tiden just nu går åt till att planera om, justera och parera dom situationer som uppstår till följd av myndigheter och förbunds riktlinjer och restriktioner.

I korthet hur ligger vi till just nu i pandemin?

Det är alltid mörkast precis innan gryningen.
Vi kämpar på under dom förutsättningar som ges oss, och hoppas på att vi inom en inte allt för lång framtid kan återgå till normal ruljangs där träningar varvas med matcher igen.

Hur går det för A-Laget?

A-laget hade en fantastisk säsong förra säsongen, och var väl dom som förlorade absolut mest på att seriespelet avslutades i förtid.
Hade vi fått spela klart serien, eller ens bara spela ytterligare en omgång, så är jag helt säker på att vi hade blivit uppflyttade, istället för att som nu missa med minsta möjliga marginal.
Förra årets framgångar är självklart inget som går obemärkt förbi för klubbar högre upp i seriesystemet, vilket ledde till att vi blev av med en hel del av den A-lagstrupp vi hade förra året.
Men inget ont som inte för något gott med sig.
Vi har till årets säsong fått in ett antal väldigt intressanta nyförvärv, som kommer att vara mycket tongivande i den generationsväxling vi har framför oss i herrlaget.
Säsongsstarten har även speglat detta väldigt tydligt.
Vi spelar bra innebandy, men det märks att kemin inte riktigt sitter, vilket lett till att vi tappat poäng mot lag som vi egentligen ska slå alla dagar i veckan.
Men vi har allt i egna händer, och gör vi det vi ska, och vet om att vi kan så kommer vi att vara med i toppen även i år.

När går A-Laget upp i SSL och när kommer klubbens första SM-Guld?
Resan till SSL är lång, och fastnar vi med blicken bland stjärnorna snubblar man lätt på småhinder längst vägen.
Planen var att spela i division 3 i år, för att därifrån ta oss upp till division 2 till säsongen 2025.
Målet är fortfarande att spela i division 2 säsongen 2025, sen så får vi sätta nya mål därifrån.
Men för att svara på frågan om SSL och SM-guld: Snarare än du tror.

Hur går det för äldsta tjejlaget?

Vi har en fantastiskt talangfull grupp tjejer, som kommer att gå en väldigt ljus innebandyframtid till mötes.
Vi har tillsammans med Ekerö IK inlett ett samarbete, där vi ger tjejerna en chans att få känna på spel på juniornivå, samtidigt som vi är noggranna med att behålla den fantastiska lagsammanhållning vi har i vårt 04-05 lag.
Kan tjejerna fortsätta utvecklas i den takt dom gör nu, och fortsätta tro på det vi gör ihop så kommer vi att bli ett lag och en klubb som är oerhört tuffa att spela emot.

Hur ser det ut för de yngre lagen i klubben då?

Jag ser väldigt hoppfullt på framtiden i Ängby IF.
Vi har en knatteskola som på ett fantastiskt sätt får barnen att hitta innebandyn, och engagerade och drivna ledare som tar tillvara på intresset på bästa sätt.
Möjligheten att kombinera fotboll och innebandy i samma klubb är något som gynnar alla, barn som vuxna, vilket bara spär på den optimism jag har inför framtiden.

Knatteskolan har blivit en succé, lite kort om den?

Inget gör mig så glad som att se intresset och engagemanget kring knatteskolan. Både från barnen, föräldrarna och från våra knatteskolaledare.
Knatteskoladeltagandet slår alla rekord, vilket är den bästa grund man kan ha när man vill växa som innebandyklubb.


Alla ledare i Ängby IF gör ju ett fantastiskt jobb med sina lag. Vad vill du hälsa till dem?

I en tid som kraftigt präglas av försenade hallrenoveringar, inställda matcher och snabba beslut kring träningstider så är klubbens ledare dom riktiga hjältarna.
Att på det sätt som dom gjort, acceptera och anpassa träningar och träningsscheman med kort varsel, är otroligt tacksamt för mig som sportchef.
Utan ert tålamod och hade inget av det vi just nu gör varit möjligt.


Tack Max för din tid.

Kjell Magnusson
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md rf sisu stockholm vertical color pos rgb 2019
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub