Hemsida

Distriktets första DM-final för veteraner

Publicerad 2022-10-25 17:17


Imorgon spelas för första gången en distriktsfinal för veteraner. ⚽️

Den historiska matchen avgörs den 26 oktober på Hammarby IP mellan Långholmen FC och Ängby IF.

Den femte och sista DM-finalen under fotbollssäsongen har avspark kl. 19.30.

Veteranserier har StFF arrangerat sedan 1990. 16 lag anmälde sig och delades upp i tre grupper, sex lag utgick så det blev bara 4–6 matcher för lagen under premiäråret. Under 2000-talet har antal anmälda lag till serien legat på cirka 40 och uppdelade i olika serier. Varje serie har haft sin segrare, men aldrig tidigare har det utsetts någon distriktsmästare för veteraner.

Ängby IF är inte ett gammalt kompisgäng utan består till stora delar av ledare i klubben. När laget startades för knappt tio år sedan blev det en jumboplacering med bland annat dubbla förluster mot Långholmen. Efter starten har det gått bättre och bättre med idel placeringar i toppskiktet av tabellen. I år slutade laget på fjärde plats av 14 lag.

Laget tränar två gånger i veckan, året runt, på klubbens fina hemmaplan, Ängby IP. Under de senaste åren har truppen genomgått en välbehövlig föryngringsprocess, men några spelare är kvar sedan starten! Laget spelar i gröna tröjor något som inte är det enda som färgar laget i den kulören. Då alla spelare i laget bor på cykelavstånd till Ängby IP är laget även miljömässigt gröna på sin färd till träningen.

På väg till finalen har Ängby mött många bra lag och de flesta matcher har varit jämna, men lugnt och metodiskt har spelidén följts med en finalplats som resultat. De tuffaste matcherna var mot Wasa i kvarten och i semifinalen där Vällingby besegrades med 2–1 efter 0–0 i halvlek.

– Vi ändrar inte vår spelidé i finalen utan fortsätter vårt spel med mycket bollinnehav, många djupledslöpningar och att hålla bollen på marken. Kuriosa är att två av Långholmens nyckelspelare är före detta Ängbyspelare, så det blir extra kul att möta dem, berättar den spelande ledaren Peter Hamnström inför finalen.

Varmt välkommen till Hammarby IP den 26 oktober kl. 19.30! ⚽️

Fri entré!

???


Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md rf sisu stockholm vertical color pos rgb 2019
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub