Dunrossdagen i Göteborg

Publicerad 2019-12-11 14:52
I helgen 16-17 november anordnades Dunrossdagen i Göteborg där fler än 200 ledare och förtroendevalda från föreningar över hela Sverige deltog som erhåller stöd från Dunross.

Under två dagar hölls seminarier på olika teman som alla syftade till att skapa en hållbar barn- och ungdomsidrott. Höjdhopparen Emma Green och ledaren Camilla Kallin föreläste under temat "Prestera med glädje". Vi fick också lära oss mer om FN:s barnkonvention – vad menas med att barn har mänskliga rättigheter? Dessutom genomfördes 12 olika så kallade miniseminarier med varierande teman; alltifrån arbete med värdegrund och diplomerad förening till fair play på nätet.

Från Ängby IF deltog vår kanslist Sussi Svedjebäck samt ordförande Oskar Ahnfelt.

-Det är lärorikt att träffa andra föreningar i samma situation och utbyta erfarenheter och idéer, säger Sussi Svedjebäck.

-Jag tror att många föreningar sitter med liknande utmaningar, och det är oerhört inspirerande att lyssna till föreningar som går eller gått igenom liknande resor som vår. Jag ser fram emot att ta med mig detta tillbaka till styrelsen och fortsätta det utvecklingsarbete som vi är mitt inne i, säger Oskar Ahnfelt.

Om Dunross

Stiftelsens huvudsakliga syfte är att stödja barn och ungdomars fostran bland annat avseende frågor som rör människors lika värde, arbete mot mobbning, rasism och sexism samt att engagera föräldrarna i föreningens arbete i dessa frågor. Stiftelsens förhoppning är att de föreningar som uppbär stöd gemensamt ska hjälpas åt att sträva för att utbilda barn och ungdomar, med idrotten som sammankopplande verktyg.

Läs gärna mer om Dunross kriterier nedan:

https://stiftelsendunross.se/soka-stod/#kriterier

Md adidas
Md stiftelsen fair play 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub