En månad till allsvensk premiär!

Publicerad 2021-03-03 17:05
Nedräkningen har börjat! Om allt rullar på planenligt så ser vi fram emot premiär i P19 Allsvenskan hemma på Ängby IP den 3:e april! Givetvis med reservation för restriktionerna kring coronaviruset. Bara en månad kvar till planerad seriestart alltså och hög tid att stämma av läget med Oscar Borgh, huvudtränare för HJA.

Oscar, hur har försäsongen varit hittills?

- Med tanke på situationen så har det varit väldigt speciellt och svårt men samtidigt en härlig utmaning! Jag har jobbat med att sätta strukturen kring laget och bygga truppen. I och med att 01:orna gått vidare upp till a-laget har vi behövt fylla på truppen. Vi har genomfört provträningar och tagit in flera nya spelare.

Hur är status nu?

- I dagsläget är vi 21 utespelare och 3 målvakter, men kan behöva någon till innan vi spikar truppen. Åldersmässigt är det en mix av 02:or och 03:or plus någon 04:a, där de flesta har en koppling till Västerort.

Utifrån vilken strategi har du byggt truppen?

- Det är en delikat uppgift att ta in nya spelare och bygga ett lag som fungerar tillsammans och har en bra sammanhållning. Jag tycker vi har lyckats väldigt bra med det hittills. Vi har varit mycket noga med attityden hos spelarna, att de är positiva, träningsvilliga, att de hjälper varandra men också att de ställer höga krav på sina lagkamrater. Självklart tittar jag också på

kvalitet och positioner.

Hur ser organisationen runt laget ut?

- Jag är ju huvudtränare och väldigt glad att vi fått in Sarbast Vaziri som assisterande tränare så att vi kan jobba mer med individuell utveckling av spelarna och med lagdelarna. Sarbast kommer in med mycket energi, glöd och passion. Han är analytisk, jordnära och prestigelös och har spelarerfarenhet från hög nivå. Sedan tidigare har vi Erik Cunelius som lagets fystränare och Pelle Duveblad som nu jobbar med målvakterna. Dessutom finns det en föräldragrupp som stöttar inom olika ansvarsområden och med uppgifter som behöver lösas löpande.

Med tanke på att både tränare och flera spelare är nya i laget, hur förbereder ni er på bästa sätt nu när det råder förbud mot att spela träningsmatcher?

- Vi jobbar på det varje träning och kör mycket spelövningar 11 mot 11, men riktiga träningsmatcher går inte att ersätta. Det saknar vi, särskilt eftersom vi inte får några referenspunkter att utgå ifrån. Det blir svårt att veta var vi står och hur ligger vi till mot

andra.

Vilken typ av fotboll kommer vi få se under säsongen?

- Om allt faller på plats så vill vi vara bollförande. Vi räknar med tufft motstånd och kommer att behöva vara mycket tydliga i vårt försvarsspel. Mer än så vill jag inte avslöja nu.

Vad ser du fram emot och vad är målet?

- Jag ser fram emot att vi i Ängby får testa oss på den allra högsta nivån. Målet är att göra ett så bra år som möjligt. Det blir jättetufft, men vi ser verkligen fram emot seriestarten.

Md 3mars1
Md adidas
Md stiftelsen fair play 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub