Erik Brissman flyttas upp i Herr-laget

Publicerad 2019-01-08 16:39
Den talangfulle 00:an har inför 2019 fått en plats i föreningens seniorlag. Hej Erik. Grattis! Vad gör du civilt när du inte spelar fotboll? - Tack! Mycket fokus och fritid läggs på skolan. Går för tillfället sista året på Blackebergs Gymnasium där jag studerar natur. Annars handlar mitt liv mycket om fotboll oavsett plats eller tid på dagen. Det är mitt största intresse och när jag inte spelar fotboll är sannolikheten stor att jag kollar, lyssnar eller diskuterar fotboll. Hänger en del med polarna också som ofta är nere och stöttar när det är match.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.

- Jag har alltid varit bland de kortare i laget och jag har alltid försökt ta fördel av det. Vara kvickare, mer teknisk, bättre uthållighet och så vidare, samtidigt som jag alltid uppskattat den fysiska delen av sporten. Och jag blev väl naturligt på grund av mina egenskaper, en innermittfältare.

Berätta om din väg i föreningen upp till A-laget?
- Kom till Ängby i 12-årsåldern från BP och har helt enkelt sen dess spelat i P00 samt Herrjuniorlaget nu i år. Kanske funderat någon gång om det inte var dags att hitta en klubb med högre ambitioner än P00 men samtidigt alltid tvekat över att spela i en bättre akademiklubb. Visst det är "coolt" och kunna säga till polarna att man spelar i exempelvis AIK men för mig har det alltid handlat om att bli bättre genom att trivas. Vilket jag alltid gjort när jag spelat i Ängby. Har en del kompisar med erfarenheter från akademilag, nästan alla har slutat idag.

Hur kändes det när du fick beskedet att du blivit uppflyttad?
- Grymt kul! Hade den nästan på känn men var verkligen inte säker på att något var klart förrän jag fick beskedet. Nej, men det har varit mitt "realistiska mål" under de senaste åren, att bli uppflyttad, och det är grymt skönt att man är med nu på riktigt. Ser fram emot säsongen!

Vad finns det för skillnader mellan senior- och ungdomsfotboll?
- Spelmässigt är det såklart tempot i alla moment som skiljer sig. Du måste göra ditt yttersta varje träning annars får du höra det. Spelarna tar allting seriöst, vilket jag gillar. Men trots att krav ställs från alla i laget är det ett otroligt bra gäng som alltid tagit hand om alla nya som gamla på ett otroligt bra sätt.

Hur går det i div 3 nästa år?
Svårt att säga, men vi har ju spelare bättre än vad förra säsongens position visar. Tror vi rycker upp oss lite i år och slutar på övre halvan av tabellen.

Sportchef Oscar Borgh:
- Vi är mycket nöjda över att kunna flytta upp "Brisse" till Herr-laget. Erik har tränat och spelat matcher med A-laget en längre period och bidrar alltid på ett positivt sätt. Det är givetvis viktigt för mig att våra spelare kan gå genom föreningens lag, från i det här fallet 12 år-laget och hela vägen till seniorerna. Jag vill rikta en eloge till Erik själv och till tränarna för såväl Herr som Herrjunior som alla har gjort ett bra arbete över tid, vilket gjorde att det i slutändan var ett enkelt beslut att erbjuda "Brisse" en plats.


Md adidas
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub