Intervju med Hampus Eriksson inför lördag

Publicerad 2018-08-29 11:50
Ytterligare långläsning inför Ängby-dagen! Vi har träffat Hampus Eriksson, lagkapten i Herr-laget, och ställt liknande frågor som till Damernas kapten Angelica Ferlin.

Hej Hampus! När åt du senast och vad blev det?Det blev en tunnbrödsrulle till lunch med mycket räksallad.

Vad drömde du om att bli när du var liten?
Cowboy-indian. En mix! Sen kom det ett tv-spel där man var det, "Gun" hette det. Det var en stor tid för mig!

Varför började du spela fotboll?
Det var väl det man gjorde. Men jag kommer ifrån en fotbollsfamilj, min pappa är legendar i Storskogen. Om någon var på Sumpan IP på 70-talet så såg dom garanterat en tunnel av "Räkan".

Var har du tidigare spelat och fått din fotbollsutbildning?
Jag spelade i BP från att jag började spela tills att jag var 15 år. Sen gick jag till Ängby som spelade i pojkallsvenskan det året.

Berätta om din väg till Ängbys Herrlag.
Spelade som sagt i Ängbys 92-lag, sen började jag sporadiskt träna med A-laget när jag var 16 år och sen flyttades jag upp ganska snabbt och spelade med både herrlaget och 92:orna. På den vägen har det varit. Tror det här är mitt 10:e år.

Varför spelar du fotboll idag?
För att jag fortfarande tycker det är kul. Sen är grabbarna i vårt gäng dom bästa. Det bidrar!

Hur är det att vara lagkapten? Vad tycker du är viktigt?
Det är kul! Men vi är ett lag med många kaptener. Bindeln är inte viktigaste utan att alla tar sitt ansvar. Så det är nog det viktigaste för en lagkapten med - att ta sitt ansvar och kämpa.

Berätta om ditt tröjnummer.
"Foppa" var min idol när jag va liten så då var nummer 21 coolt! Sen har min storebrorsa (Ante Eriksson, reds.anm.) haft det under sina typ 15 år i Allsvenskan/Superettan så då ville jag ha samma nummer.

Vad gör du civilt? Hur ser en normal dag ut för dig?
Jag har egen firma där jag jobbar lite med allt möjligt. På senaste tiden har jag hållt på en del med hissbyggnationer men absolut senast byggde jag ett förråd på Ängby IP. En vanlig dag kan se ut hursom helst egentligen men jag, Fredde och Niclas (Thunberg resp. Edvinsson, reds.anm) brukar ofta träffas o käka innan träningarna. Rustica och Bromma Bistro är våra favvoställen! Annars brukar jag ta det lugnt så att man kommer med bra energi till träningen.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv?Att jag oftast är glad.

Vad försöker du att utveckla hos dig själv?

Allt. Men just nu försöker jag bli bättre på att njuta av nuet, det är viktigt för mig! På fotboll försöker jag nog utveckla de flesta delarna. Har jobbat ett tag på att göra utsidor med vänstern.. det går sådär.

När skrattar du som mest?
När jag hänger med polarna och vi sitter och surrar.

När blir du som argast?
Är väldigt sällan arg.. det tar för mycket energi. Men jag kan bli arg när jag håller på med något pilligt som inte går min väg.

Vad gör du helst på semestern? Favoritresmål?

Jag gillar att äventyra och åka runt och se nya platser. Brukar inte så ofta åka tillbaka till platser där jag varit men det coolaste jag varit i var Havanna på Kuba. Mitt drömresmål nu är Uruguay där dom har byar som ligger på sanddyner utan el och vatten! Men jag har inte varit där ännu.

Berätta lite om din familj.
Jag har tre syskon. En brorsa och två syrror. Annars är vi morsan, farsan och en hund som heter Wille. Min familj är mina bästa kompisar!

Hur firar ni jul?
Vi brukar fira tillsammans lugnt och skönt hemma och frossa julmat.

Har du någon dold talang?
Jag är rätt bra på att backa med släp. Det tycker jag är imponerande, haha!

Vem är den bästa fotbollsspelaren i världen någonsin?
Messi! Han är de bästa jag har sett. Men min favoritspelare var Jay Jay Okocha: "the player so good they named him twice".

Har du något tips till pojkarna i Ängby IF som en dag ska spela i Herrlaget?
För att bli så bra som möjligt som fotbollsspelare så tycker jag är touchen är det viktigaste. Den ger en tid för att göra alla moment bättre.

Vem är roligast i laget?
Simon (Nildén, reds.anm)! Helt omedvetet!

Vem är smartast i laget?
Jag tror tyvärr inte att vi är något speciellt smart lag överhuvudtaget, haha! Men Seb håller på och forskar om någonting som jag inte alls förstod vad det var, så då lät han smart i alla fall.

Vem är bäst i laget?
Vi har många riktigt bra spelare! Men den jag tycker är bäst är Danne (Stavrén, reds.anm). Han är nog den bästa jag har spelat med och mot. Han har förstått fotboll och är lika bra som Iniesta.

Vem i laget vinner en pingis-turnering? Ärligt!
Niclas... han är cyniskt bra på pingis. Jag har nästan slutat spela mot honom för att jag blir så lack när jag förlorar.

Varför ska publiken komma och heja på er på lördag?
För att se lite fin boll! Vi har haft det lite motigt men har kommit överens om att vända skeppet! Forza Ängby!

Sportchefen tackar Hampus för tiden. Vi ses kl 14:00 på lördag!

Md ica bromma logo  1
Md adidas
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub