Tränarpresentation Herrlaget i fotboll

Publicerad 2020-05-25 10:01

Malek Benbouzid och Jonas Lundström är den nya tränarduon för sommaren säsongen -20.

Malek, huvudtränare, har mångårig erfarenhet och framgång inom både Brommapojkarna och AIK:s ungdomsverksamhet och tar nu sig an Ängby IF:s herrar.

Malek, hur har försäsongen varit?

- Försäsongen har varit speciell, främst på grund av situationen med restriktioner och framskjutandet av serien. Men vi har kommit igång bra nu, har högt tempo på träningarna. Vi har bra stämning och kommer att vara väl förberedda.

Beskriv laget.

- Laget är ungt och med mycket talang. Grabbarna har mycket boll i sig. Bra killar som har roligt tillsammans. Vi har också fått in några nya spelare på viktiga positioner som kommer att höja helheten ytterligare.

Vad gjorde du innan Ängby?

- Jag har tränat ungdomslag i alla åldrar, bland annat i Brommapojkarna och AIK. Skillnaden mellan ungdomslag och herrar är att det är mer för spelarna att få ihop med arbetsliv och annat runt omkring. Därför behöver man lära känna dem och kunna anpassa upplägget individuellt. Men man kan också lita på att de tar ansvar för sig själva på ett annat sätt än ungdomar och i det här laget är det inga problem, det är tydligt att alla vill utvecklas och träna hårt.

Hur känns tränarstaben?

- Jonas Lundström och jag känner varandra sen länge, har jobbat tidigare ihop och kompletterar varandra väldigt bra. Vi är helt olika personligheter men har en rak kommunikation med högt i tak, och en grundläggande respekt, vilket skapar en effektivitet i planeringen för laget. Vi kommer att komplettera staben ännu mer med bra folk de kommande veckorna som kan lyfta strukturerna runt laget ytterligare.

Roligaste fotbollsminnet?

Förra årets vinst i Aros-cupen med Brommapojkarnas -04:or, vi vann med en målskillnad på 23-1, vilket är svårslaget.

Målet för säsongen?

- Vi tar match för match, men i min värld finns det bara ett mål inför match och det är vinst.

Jonas, vad tar du med dig in i Ängby IF?

- Jag har bland annat varit personlig tränare under ett antal år, aktiv inom idrotter där muskelexplosivitet är avgörande. Jag har god koll på lämplig fysträning och tycker om att utveckla spelare individuellt. Jag hoppas kunna hjälpa de grabbar som visar en vilja att utveckla sin fysik med individuella anpassningar.

Samarbetet med Malek?

- Mycket bra. Vi är raka med varandra, har bägge en stark vilja att skapa det bästa med det vi tar oss för. Vi har också samma grundläggande filosofi om ledarskap även om vi är olika som personer, vilket blir ett komplement. Vi tror bägge på att hitta de styrkor som redan finns i spelare och förstärka dessa, istället för att göra om spelaren allt för mycket. Sådant skapar förutsättningar för att spelaren tycker det är roligt att spela, och blir ofta ännu mer träningsvillig på det sättet.

Vad är det bästa med fotboll för dig?

- Det har varit doften av gräs i omklädningsrummet efter en hård match. Dock är det ju inte så många matcher nuförtiden som är på naturgräs. Hybridgräset som kommer mer och mer runt om på planerna kanske kan återskapa den känslan lite.Md adidas
Md stiftelsen fair play 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub