Hemsida

Uppdatering ang. restriktionerna kring corona-viruset

Publicerad 2020-08-11 11:08
För hela fotbollssektionen och alla aktiviteter gäller fortfarande samma restriktioner och rekommendationer som i våras. SvFF har i dagarna uppdaterat sina riktlinjer, men de föranleder inte någon ändring för vår del i detta läge.

SvFF:s uppdatering 10 augusti

Den enda substantiella ändringen av SvFF handlar om att man nu ger föreningar tillåtelse att ta in publik om max 50 personer på match (föreningen bestämmer själv). Se nuvarande riktlinjer i sin helhet på länken: https://www.svenskfotboll.se/4a245e/globalassets/bilderblock/2008/svensk-fotbolls-verksamhet-under-corona---beslut-riktlinjer-och-rad-2020-08-10.pdf

StFF har efter SvFF:s uppdatering, förtydligat att man fortsatt rekommenderar helt publikfritt (se www.stff.se). Det kan också poängteras att det från SvFF ställs upp en rad krav på en föreningen som vill ta in publik om max 50 personer på match. För en förening som Ängby IF där vi primärt har våra hemmamatcher på Ängby IP som vi delar även med andra föreningar, är det svårt att uppfylla dessa krav som kommer vara mycket strikta vad gäller kontroll samt möjlighet till bl.a. handtvätt. Fram tills riktlinjerna ändras kommer tyvärr alla Ängby IF:s aktiviteter tills vidare fortsätta vara publikfria. Det är också viktigt att vi respekterar våra motståndares restriktioner när vi har bortamatcher.


Gällande riktlinjer för Ängby IF Fotboll

Här är några av riktlinjerna vi fortfarande förhåller oss till. Inget har ändrats i dessa sedan i våras.

- Vi undanber oss all publik på alla matcher.

- Vi undanber oss all publik på våra träningar.

- Spelare, ledare, eller annan person, som uppvisar symptom, ska inte delta i aktiviteter.

- Vi avråder from inomhusaktiviteter.

- Följ rekommendationerna kring hälsa och hygien, så som distansering och handhygien.


Föreningen håller sig uppdaterad om eventuella förändringar i riktlinjer och följer myndigheternas rekommendationer. Vi får alla ta ett gemensamt ansvar och ser fram mot att åter ha publik på våra matcher så snart detta är möjligt.

Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md rf sisu stockholm vertical color pos rgb 2019
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub