Innebandy Herr
Hemsida

Westermalms IBK – Ängby IF. 2016-12-17

Med tre raka segrar i ryggen så kom laget riktigt taggat inför denna match. Det blev dock en ganska problematisk match, dels tvingades ledarstaben komponera om kedjorna och backparen på grund av att många spelare var saknades på grund av skada. Nästa problem kom från något oväntat håll, nämligen från en vaktmästare med filosofin att uppvärmning i form av att lätt jogga runt i tomma lokaler eller i tomma korridorer i en träningsanläggning är strängt förbjudet. Den som inte förstod det hotade själva grundfundamenten för den västerländska civilisationen enligt denna vaktmästare, denna regel – lika självskriven som den Augsburgska bekännelsen är för successionsordningen, lika självskriven är denna regel om att uppvärmning är strängt förbjuden i Liljeholmshallen. Det hela underlättades inte av att den tidigare matchen blev försenad så uppvärmningen på plan blev endast någon minut. Så även om apokalypsens fyra riddare kom ridande, ska ingen kunna värma upp i Liljeholmshallen, med eller utan boll: you shall not pass!

Oh, matchen? Right… Den inleddes jämnt ganska jämnt med få målchanser, men Ängby tog över desto längre perioden led. Vi gick också upp till 0-2 via Nils och Axel, innan ganska mycket från ingenstans reducerade Westermalm till 1-2. Överlag dock en riktigt bra period trots nykomponerade kedjor. Andra perioden blev en total scenförändring. Ängby tappar mycket av vårt spel och Westermalm tar över matchen – vi ska vara tacksamma för att vi överhuvudtaget leder inför tredje perioden. Period två slutade på något märkligt vis 1-1, men det återspeglar inte matchen. Westermalm bränner lägen på ett sätt som påminde om Ängby under stora delar av säsongen. Karma? Oavsett så tar vi tag i matchen i tredje, gör ett par förändringar i kedjorna och kan i slutändan spela av matchen utan större bekymmer. Christoffer och sedan Axel avgör matchen i tredje genom 2-4 respektive 2-5 (det senare målet i öppen kasse). Vi tappar in ett sjukt onödigt mål med 7 sekunder kvar av matchen, men det förändrade inte någonting.

Allt som allt gör vi en efter omständigheterna ok match, period 1 och 3 var godkända medan period 2 var under all form av kritik. Trots nykomponerade kedjor och en helt horribel andra period vinner i matchen. Att inte spela på topp men ändå vinna känns bra med tanke på att vi haft ett par förluster denna säsong där vi spelat riktigt bra men ändå inte vunnit. Karma?

Slutresultat: 3-5 (1 - 2, 1 - 1, 1 – 2)

Poänggörare för Ängby:

Spelare

Mål

Assist

Poäng

Nils Lundberg

2

1

3

Axel Wirfelt

2

0

2

Christoffer Fagerberg

1

0

1

Tobias Fredholm

0

1

1

Timmy Säberg

0

1

1

Martin Björkman

0

1

1

Stefan Nilsson

0

1

1

Total poängliga:

Spelare

Mål

Assist

Poäng

Nils Lundberg

7

5

12

Mathias Emilsson

5

6

11

Johan Lundevall

5

3

8

Tobias Fredholm

2

4

6

Martin Grape

4

1

5

Christoffer Fagerberg

3

2

5

Timmy Säberg

2

3

5

Johan Sydvander

4

0

4

Axel Wirfelt

4

0

4

Alexander Federsel

3

1

4

Joakim Cedergren

1

2

3

Erik Elmehed

1

2

3

Tim Stoltz

1

1

2

Stefan Nilsson

0

2

2

Niklas Elmehed

1

0

1

Andreas Sigevall

1

0

1

Martin Larsson

0

1

1

Björn Wickholm

0

1

1

Martin Eliasson

0

1

1

Martin Björkman

0

1

1

Md 1
Md bigm
Md erik olsson svart
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md 3
Md rf sisu stockholm vertical color pos rgb 2019
Md bromma blocks logo
Md yepstr logga
Md 2
Md logo yen  1
Md 4
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub