Innebandy Herr
Hemsida

Matchreferat Ängby IF - Adelsö IF, 2017-10-14

Helgens motstånd bestod av Adelsö IF. Matchen spelades i Hässelbyhallen, vilket är en helt fantastisk hall, och rankades nyligen av en expert (vi har de bästa experterna, believe me!) som Stockholms näst bästa hall. Laget var överlag rätt dåligt mot Ekerö i förra matchen, med endast en kedja som producerade framåt och ett försvarsspel som var under all kritik – det fanns därmed mycket att förbättra inför denna match.

Det kan inte helt utan viss svårighet sägas, att matchen borde börjat på ett bättre sätt! Firma Oscar, Grape och Mathias väljer taktiskt att förlora tekningen för att sedan sätta hög press på Adelsös backar som tappar bollen och Oscar gör 1-0 efter 14 sekunder. Ängby fortsätter i högt tempo rakt igenom första perioden, försvarsspelet som var så dåligt mot Ekerö sätts inte på prov under hela perioden då Ängby dominerar perioden helt och hållet. Samtliga kedjor äger spelet, även om andra kedjan har svårt att komma till klara lägen. 5-0 efter första perioden är helt rättvist.

Andra perioden går koncentrationen ner överlag i laget, vi bjuder Adelsö på en rad kontringar och en par situationer med ofokuserat försvarsspel leder till Adelsö gör ett par mål, båda var väl tagna mål av Adelsö, en soloräd som förtjänar beröm och ett snabbt slaget frislag där Adelsö utnyttjar att Ängby fokuserade mer på vart domaren sade att frislaget skulle vara än vad Adelsö höll på med. Båda målen borde kunnat undvikas, och den bristande koncentrationen kan bero på att vi vid detta skede leder med betryggande marginal, men att hålla uppe fokus borde laget göra ändå. De enskilda försvarsmissarna till trots så spelet överlag bra även i andra, vi dominerar och skapar mängder med lägen.

Tredje perioden fortsätter i princip som den andra perioden, med den skillnaden att Adelsö uppenbart tröttnade, och inte orkar ta till vara på de slarv som förekommer hos Ängby. Adelsö kom till matchen med 9 utespelare och Ängby kunde rulla på 3 fulla kedjor och 2 backpar matchen igenom, detta får naturligtvis effekt.

När det gäller enskilda spelare så gör samtliga en bra match, men Firma Mathias-Oscar fortsätter sin smått obscena poängskörd. Oscar och Mathias ligger nu på 2:a respektive 3:e plats i poängligan i serien. Mathias leder dock den interna poängligan tack vare poäng i DM-matcherna. Utöver dessa två gör Stefan en riktigt bra match, han får stå overksam under stora delar av matchen, men är med och räddar oss vid behov.

Överlag gör Ängby en riktigt bra match, framförallt i första perioden, men laget håller gott tempo matchen igenom. Förra säsongen vann vi mot Adelsö med 5 mål i vardera match (10-5 respektive 8-3), vilket speglar matcherna, de var jämna men med övertag för Ängby. Dagens slutresultat, 17-2 speglar också dagens match, Ängby hade full kontroll från början till slut (lite slarv till trots) vilket också är en värdemätare på att laget tagit kliv framåt jämfört med förra säsongen. Nu gäller det att fortsätta på detta spår, nästa motståndare är Westermalm!

Slutresultat: 17-2 (5-0, 6-2, 6-0)


Poänggörare för Ängby:

SpelareMålAssistPoäng
Oscar Almgren617
Mathias Emilsson235
Nils Lundberg224
Timmy Säberg303
Martin Waara-Grape112
Alexander Federsel022
Zacharias Åkerblom022
Johan Sydvander101
Christoffer Fagerberg101
Martin Larsson101
Bill Dickman011
Victor Östman011
Andreaz Swahn011


Total poängliga:

Spelare Matcher Mål Assist Poäng
Oscar Almgren 2 9 3 12
Mathias Emilsson 3 5 6 11
Nils Lundberg 3 2 4 6
Timmy Säberg 3 3 0 3
Bill Dickman 3 2 1
3
Jonni Persson 1 1 2 3
Zacharias Åkerblom 2 1 2 3
Martin Waara-Grape 3 1 1 2
Alexander Federsel 2 0 2 2
Erik Elmehed 2 1 0 1
Björn Wickholm 1 0 1 1
Johan Sydvander 1 1 0 1
Christoffer Fagerberg 2 1 0 1
Martin Larsson 3 1 0 1
Victor Östman 2 0 1 1
Andreaz Swahn 1 0 1 1
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub