Innebandy Herr
Hemsida

Matchreferat Westermalms IBK - Ängby IF, 2017-10-22

Vi kommer till match stärkta av en stabil Millwallseger, en seger av ett pånytt fött Bayern Mynchen och en lika stabil Unitedförlust....

Vi kommer till en hall vi inte gillar, men vi kommer till hallen stärkta av våra tidigare segrar med tanken om att vi ska hämta hem tre poäng..... Men.....

Vi pratade innan matchen att det va mycket viktigt att göra jobbet för att kunna vinna matchen.

Vad händer..... I inledningen av matchen gör vi absolut inte jobbet och redan efter 11 sekunder får vi hämta ut bollen ur eget mål för första gången. Efter 58 sekunder får vi hämta ut boll nr två. För tidigt i matchen att hänga med huvuden men på tok för sent i matchen att inte att gör vi inte jobbet så vinner vi inte mot ett brunkande Westermalm.


Vi börjar jobba oss in i matchen genom längre anfall men efter 7 minuter blir en misslyckad rensning av Stefan ett gratismål och underläge 0-3.... Minuten efter gör Oscar dock viktiga 1-3 och vi ser ett ljus i tunneln.

I andra perioden sliter vi hårdare och jobbar oss mer och mer in i matchen. tyvärr kontrar Westermalm mycket bra och gör 1-4 i mitten av perioden. Vi går ner på två kedjor och gör om lite i laget för att försöka få lite mer tryck på mål. Två Power Play ger oss ett mål och lite andrum i jakten. Men i 16e och 18e minuten ser firma Oscar/Mathias till att vi går ikapp till 4-4 innan andra perioden är slut.

I tredje perioden står Westermalm inte emot våra anfall längre ett snabbt mål framåt efter två minuter gör att vi kan andas ut igen. I den 10 minuten bryter Alex ett anfall djupt ner på våran planhalva, tar fart mot motståndarna, lämnar över till Nils som briljant spelar tillbaka till Alex som utan vinkel gör "årets mål" till 7-4. Resten av matchen trillar det in mål varannan minut antingen framåt eller bakåt. Som tur är för våran del så är det flera framåt än bakåt. 19.29 gör Timmy (nya Timmy som nu gör sina utlovade poäng) 10-6 som blir slutresultatet. Vi gör kanske säsongens sämsta insats än så länge men plockar med oss tre poäng hem från Liljeholmen vilket är skönt.

Det vi måste ta med oss från denna matchen är ju dock att vi vinner inga matcher om vi inte gör jobbet, så bra är även de "sämre" lagen i denna serie.

Nästa vecka väntar serieledarna Bele Barkarby (B) som vi absolut inte får missa grovjobbet mot.

MIssa nu inte att köpa biljett till söndagens "Hemmamatch" där serietrean Ängby IF tar emot serieledande Bele Barkarby (B) i nya Grimsta Hallen (Seriens fjärde bästa hall enligt senaste listan).

Kommer Ängby leda serien efter den matchen?

Kommer Oscar eller Joacim Nothén leda skytteligan efter den matchen?

Köp biljett nu, för du vågar väl inte missa den matchen.......

Slutresultat: 6-10 (3-1, 1-3, 2-6)

Poänggörare för Ängby:

Spelare Mål Assist Poäng
Oscar Almgren 3 1 4
Mathias Emilsson 1 2 3
Timmy Säberg 1 2 3
Bill Dickman 1 1 2
Nils Lundberg 1 1 2
André Jaber 1 1 2
Alexander Federsel 1 0 1
Victor Östman 1 0 1
Andreaz Swahn 0 1 1
Md 1
Md bigm
Md erik olsson svart
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md 3
Md rf sisu stockholm vertical color pos rgb 2019
Md bromma blocks logo
Md yepstr logga
Md 2
Md logo yen  1
Md 4
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub