Innebandy Herr
Hemsida

Matchreferat Ängby IF - Bele Barkarby IF IBF, 2017-10-29

Helgens motstånd var Bele Barkaby B, serieldarna som rutinmässigt kör av motståndet med en sisådär 10-12 mål per match. A-laget deras ligger i division 1, samt att de har juniorlag i JAS. Så de har minst sagt kompetenta spelare att dra ifrån när det gäller deras trupp. Vi visste att det skulle bli tufft och det blev det. Roligt att få spela i den nya Grimstahallen, den svarade verkligen upp mot hypen, det var en riktigt bra hall.

Mina matchrapporter har en tendens att bli synnerligen korta när vi förlorar, men trots förlusten gör laget en riktigt bra match. Vi tar ledningen två gånger om i första perioden som ändå slutar 2-2, vilket var rättvist sett till spelet. Bele är naturligtvis många nivåer över oss spelmässigt, men dels hade de en viss tendens av att vara lata i försvarsspelet och dels slet vi riktigt hårt i försvarsspelet. Plus att vi har firma Mathias och Oscar.

Andra perioden ser i mångt och mycket ut som period 1, men vår koncentration brister vid ett par tillfällen vilket gör att vi ligger under inför tredje perioden. Det var ändå så att matchbilden var densamma, Bele hade mycket boll men Ängby spelade disciplinerat försvarsspel och har ändå förvånansvärt långa anfall, mycket tack vare en aningen nonchalant försvarsspel från Beles sida.

Tyvärr så tappar vi matchen i början på tredje perioden, försvarsspelet börjar brista och vi tappar fotfästet i matchen. Hade vi hållit uppe försvarsspelet som vi gjorde i de två försa perioderna kunde vi alla gånger ha fått med oss både en och tre poäng, men vi gör en rad misstag i början på tredje och det är allt Bele behöver för att springa iväg. Vi hämtar tillbaka matchen i slutet av perioden, vilket laget ska ha en stor eloge för – men vi kom aldrig tillräckligt nära för att kvittera.

Överlag gör laget en bra match mot bra motstånd, även om det är bittert som fan att förlora. Kul dock att Oscar nu leder den totala poängligan i division 5 och Mathias på tredje platsen.

Slutresultat: 7-10 (2-2, 1-3, 4-5)

Poänggörare för Ängby:

Spelare Mål Assist Poäng
Oscar Almgren 5 0 5
Mathias Emilsson 0 3 3
Johan Sydvander 1 0 1
Zacharias Åkerblom 1 0 1
Bill Dickman 0 1 1
Md 1
Md bigm
Md erik olsson svart
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md 3
Md rf sisu stockholm vertical color pos rgb 2019
Md bromma blocks logo
Md yepstr logga
Md 2
Md logo yen  1
Md 4
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub