Hemsida

Matchrapport Ängby IF - Westermalms IBK

Publicerad 2018-10-01 11:02
 ngby   westermalm
Ängby IF (A) – Westermalms IBK (8-1) Sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå var det äntligen dags för Sveriges hetaste lag, Ängby IF, att kliva in i Europas hetaste serie, Herrar division 5C. Tidpunkten är 21:30 den 27:e september 2018, platsen är Stora Mossen och motståndarna är Westermalms IBK. På de fullsatta läktarna dundrar hejaklackarnas budskap om det egna lagets excellens och från det Stefanstyrda sekretariatet dundrar socialdemokratisk propaganda och trallvänlig elektronisk dansmusik.

Inför nedsläpp är känslan i laget enligt tränare Jonni "loj", motståndarnas lagkapten ojar sig över att matchen utspelar sig "mitt i natten" och domarna hintar om att de inte riktigt lärt sig de nya reglerna ännu . Allt är med andra ord precis som det ska vara inför en seriepremiär i femman.

Den första perioden är lite trevande, men går klart i Ängbys tecken. Westermalm backar hem till halva plan, ligger centralt och släpper kanterna för att satsa på kontringar. Ängby har inget emot detta och spelar ett lugnt och metodiskt anfallsspel utan att chansa. Efter 1:12 kommer första målet. Vi får ned bollen djupt innan den via Victor på backen når mig själv i vänster ficka. Ett halvsnabbt, halvlågt dragskott i borte käringkryss senare har Ängby tagit ledningen med 1-0. Trots att matchen fortsätter i samma Ängbytecken perioden ut, lyckas Westermalm kvittera efter 16:25. Visp, visp, in framför mål, boll träffar Max i bröstet, Piber i målet chanslös, 1-1. Ungefär. 19:01 gör sedan Grape ett typiskt Grapemål när han påpassligt slår in en retur på skott från en rykande het Alex. 2-1.

Den andra perioden fortsätter som den första. Ängby kontrollerar och skapar, Westermalm kontrar och slänger in den framför mål. Jag tycker genomgående vi har bra kontroll på deras anfallsspel, men det bör väl tillägga att de har en två-tre ramträffar under matchen.Men nog fan hade vi kunnat göra några mål till också. Aja, trots att det fortsatt spelas väldigt mycket anfallsspel blir även den andra perioden målsnål och slutar blott 2-0 till Ängby. Efter 21 sekunder av perioden repriserar Erik G Grapes 2-1-mål när han klämmer dit en retur på skott från Kron. Efter 8:42 gör sedan Alex 4-1 när han rör sig fint i höga slottet och efter lite skönt tick mellan mig och Max helt omarkerad får bollen av undertecknad och sveper dit ett handledsskott. Ett tecken på att Westermalm inte riktigt hängde med i försvarsspelet var att Bill var minst lika ren några meter bakom Alex och med all säkerhet även han gjort mål på en längre passning från mig.

4-1 inför tredje och vi känner att matchen är vår att vinna hela dan. Fokus ligger på att hjälpa Piber att hålla nollan (självmål gills inte) och att fortsätta spela ordentlig och kontrollerad innebandy.
Ironiskt nog blir istället den tredje perioden den målrikaste. Efter 1:18 gör Alex 5-1 och efter 2:29 gör han 6-1 (he scores when he wants). Det sistnämnda var matchens näst snyggaste. Max tränade öga såg Alex smygande bakom försvaret i en listigt vacker båglöpning – och smöret på den mackan han servererade kommer fortsätta smälta i många år framöver. Det snyggaste målet, däremot, det gjorde såklart jag. Återigen är Max upphovsman när han skickligt bryter en Westermalmkontring, hittar Alex med en lång passning som på en touch osjälviskt serverar mig med en sidledspass. Öppet mål. 7-1. 04:16 på klockan. Matchen kröns sedan med ett härligt 8-1-mål, efter 19:43, av kedja Anders-Eliasson-Erik som trots ett hårt jobb och en fin insats dittills var mållösa. Vettefan vad det är med Anders baljor, men jag minns fan hur det här såg ut heller. Men satan i helvete vad snyggt det var.

Slutsignal. 8-1 i premiären. Tufftufftåget mot division 4 har lämnat stationen.