Innebandy Herr
Hemsida

Matchreferat Värtans IK – Ängby IF. 2016-12-11

Laget hade en intensiv fruktan inför denna match då den var schemalagd att hållas i engelbrektshallen, hallen som även vedertaget går under namnet domedagshallen. Hallen är en mardröm och designades med helvetets nionde krets i åtanke (för den som inte läst Dantes "Divina Commedia" så består den nionde kretsen i helvetet av en frusen sjö samt Lucifer i egen hög person). Men våra räddande änglar blev Morgan och kansliet som i samråd med Värtan lyckades få igenom ett hallbyte. Istället skulle matchen spelas i Sjöstadshallen, så med andra ord flyttades matchen från Stockholms sämsta hall till Stockholms i särklass bästa hall. Stämningen var på topp. Vi saknade dock en rad spelare och att B-laget hade match samtidigt gjorde logistiken aningen besvärlig. Lösningen blev att ge ett par juniorer chansen att spela i A-laget. Resultatet blev inte helt utan viss framgång, a.k.a. – de var grymma.

Matchen inleddes jämnt, men via ett par misstag och en och annan onödig utvisning så tog Värtan ledningen. Trots underläge 4-2 efter första perioden så spelade Ängby riktigt bra, men skärpan i avsluten var som vanligt inte den bästa. Vi hämtar dock upp i andra perioden och kan sedan avgöra matchen via Mathias. Vi var klart värda segern, men trots att kedja Ramträff (Christoffer, Alexander, Martin) valde att sätta åtminstone en boll i mål istället för i stolpe/ribba denna match så är förmågan att sätta våra chanser fortsatt ett problem. Men vi tar med oss att vi gjorde en mycket bra match samt att våra två juniorer var riktigt bra och nu närmar oss lagen som slåss om uppflyttning.

Slutresultat: 5-6 (4 - 2, 0 - 2, 1 – 2)