Innebandy Herr
Hemsida

Matchreferat Ängby IF - Vällingby BK, 2017-09-23

Efter en berg- och dalbana till försäsong var det äntligen dags för seriepremiär i Stora Mossen. På andra sidan väntade våra lila rivaler från Vällingby i ett på förhand uppskrivet derby. Trots att flera spelare saknades kunde Ängby komma till start med en stark laguppställning. Fördelen med en bred trupp.

Matchen startade i ett högt tempo där Ängby var laget som direkt fattade ett stadigt grepp om taktpinnen. Laget flyttade bollen snabbt mellan lagdelarna samtidigt som Gustaf var stabil längst bak. Första målet låg i luften och efter 07:52 av den första perioden var det dags. Mathias snappade upp en dålig hemåtpass, gick förbi sin försvarare och tryckte in 1-0 vid bortre stolpen. Ett mål skapat av bra försvarsspel.

Resten av första perioden fortsatte på samma väg där Ängby hade bra kontroll. Vällingby anföll i korta stötar som antingen plockades bort av backarna eller så stod (satt) Gustaf i vägen.

Andra perioden blev en ryckig sådan. Lagen tävlade i att sitta av längst tid i utvisningsbåset. Endast 10 minuter av perioden spelades utan ett numerärt överläge åt ena eller andra hållet. Bortalaget gynnades mest av det ryckiga spelet och sakta men säkert åt de sig in i matchen. Därför var det väldigt viktigt när Nils, (i Boxplay) snappar åt sig en boll på mittplan och går till anfall. Med en perfekt passning mellan Vällingbys backar hittar han Zacharias som är kylig när han rundar målvakten och enkelt rullar in 2-0. 14:46 in i den andra perioden.

Med 3 minuter kvar av perioden hittar bortalaget igenom och får ett friläge. Trots, vad som såg ut att vara en regelrätt brytning av Björn, blåser domaren straff. Gustaf är återigen tryggheten själv och gör en stabil räddning.

Trots en utökad ledning och missad straff fortsatte Vällingby att jobba sig in i matchen. Anfallen blev längre och kom oftare. Därför var det inte helt oväntat att man med 15 sekunder kvar av andra perioden lyckades (något turligt) reducera till 2-1.

Ett mål är aldrig en säker ledning i Innebandy och därför var det nog en lättnad för många när Bill (även det i Boxplay) tryckte in 3-1 tidigt i den tredje perioden. Framspelad av Björn. Lagen fortsatte att växla plats i utvisningsbåset och när det var Vällingbys tur att spela Powerplay fick man in en reducering till 3-2. Klockan stod på 07:56. Nu väntade viktiga 12 minuter för Ängby.

Trots en reducering och spel 5 mot 4 sista minuten, lyckades Vällingby aldrig riktigt hota Ängbys ledning. Det kändes rätt så stabilt hela vägen fram till slutsignalen. En av bortalagets spelare hann också med att innan det dra på sig en matchstraff efter en riktigt ful cross-checking på Niklas, efter avblåsning.

Slutresultat: 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)